Cuma, 20 Mayıs 2011 08:41

Antalya’da Kanlı Tiyatro Gösterimine Hayır!

Ellerinde kardeşlerimizin kanlarıyla geliyorlar! Daha dün 20 Filistinliyi katlettiler, yüzlercesini yaraladılar! Katledilen, kurşunlanan, tutuklananların suçu zorla çıkartıldıkları topraklarına dönmeye çalışmaktı. On yıllardır milyonlarca Filistinlinin adeta tespih taneleri gibi dünyanın dört bir yanına saçılmasına yol açan Siyonist işgal zulme, gaspa, katliama doymadı. Tüm dünyanın gözü önünde yeni cinayetler işlemeyi sürdürüyor, hukuksuzluğunu pekiştiriyor! Zulüm ve kan tiyatrosu soğukkanlı bir biçimde sürüyor!

Yanı başımızda yaşanan bu sistematik vahşeti tüm dünya halklarıyla birlikte acıyla ve nefretle izliyoruz. Ne var ki bazıları hiçbir şey olmamış gibi davranabiliyor. Acımıza, öfkemize hiç aldırmadan işgal çetesini sevdirme-sevindirme çabalarından geri durmuyor. Birileri insanlık adına, adalet adına hiçbir kaygı duymaksızın bu cinayet şebekesinin temsilcilerini kültürel etkinlik kılıfı altında ülkemize davet etmekten çekinmiyor. Tam da Mavi Marmara katliamının 1. yıldönümüne denk düşecek bir tarihte İsrailli bir tiyatro grubu Antalya’ya çağrılıyor.

Carmen adlı İsrailli tiyatro topluluğunun komedi tarzı bir performans sergilemek üzere 22 Mayıs tarihinde Antalya’ya davet edilmesi Kültür Bakanlığının büyük bir ayıbı olmuştur. Kültür Bakanlığı hiçbir şey olmamış, hiçbir şey yaşanmamış gibi davranamaz! Soruyoruz: Filistin halkına karşı işlediği suçlara ilaveten, Akdeniz’de 9 Türkiyeli insanın vahşice katledilmesinden sorumlu olan bu çetenin bugüne kadar Türkiye’nin hiçbir talebini yerine getirmemiş olması Kültür Bakanlığı için hiçbir anlam taşımıyor mu? Nasıl olur da hükümete bağlı bir kurum kendi vatandaşlarına karşı suç işleyen bir çetenin hukuk tanımaz tutumunu görmezden gelebilir?

Bu davetin İsrail isimli işgal, gasp ve katliam çetesi ile ilişkilerin normalleştirilmesine, sıradanlaştırılmasına, geliştirilmesine yönelik planlı ve sinsi çabalar zincirinin bir halkası olduğunu düşünüyor ve şiddetle protesto ediyoruz. Siyonist çeteyi temsil eden hiçbir kuruluşu, şahsı, etkinliği Türkiye’de görmek istemiyoruz! Kültür Bakanlığı düşüncesizce ve sorumsuzca atılan bu adımdan dönmeli, vicdanları yaralayan bu daveti derhal geri çekmelidir!

Rıdvan Kaya

Özgür-Der Genel Başkanı