Çarşamba, 02 Mayıs 2012 08:46

AK Parti, CHP ve MHP’ ye serzeniş

Yeni Anayasa çalışmalarına başlandığı bu günlerde bu konuya da dikkat çekilmesinde fayda var.

TSK’ de görevli astsubaylar ile emeklileri adına büyük bir mücadele verenlerin başında Ahmet Öztaş gelmektedir.

Öztaş,meslektaşlarının  sorunlarını ve çözüm önerilerini  her gün her platformda yüksek bir sesle dile getirmektedir.

Zaman, zaman mail yoluyla düşüncelerini benimle de paylaşmaktadır.

Öztaş, yaklaşan yerel genel seçimler öncesi subay ve astsubayların 15 yıl seçilme yasaklısı olduğunu dile getirmekte ve adeta feryat etmektedir.

Öztaş, bana göre  feryadında haklı.

Bir insan seçme hakkını özgürce kullanacak ama seçilme hakkını asla...

Olur mu böyle bir şey?

Yapılacak şey gayet basit.

15 yılını doldurmayan subay ve astsubay’ dan alırsın tazminatını olur biter.

Yeni Anayasa çalışmalarına başlandığı bu günlerde bu konuya da dikkat çekilmesinde fayda var.

Öztas, gönderdiği mail’ de:

1.         Milli Savunma Bakanlığı yapmış Antalya Milletvekili Sayın Vecdi GÖNÜL’e 03 MAYIS 2011 tarihinde vermiş olduğum belgedeki astsubaylara yapılan haksızlıkları, bu güne kadar yalanlamamış ve gereğini yapamamıştır. MSB.lığında başarılı olamadığı hükümetçe anlaşılmış olacak ki  Antalya Birinci sıra Milletvekili olmasına rağmen yeniden Bakanlık koltuğuna oturmak nasip olmamıştır.

2.         Bu olaydan bir hafta sonra Antalya Temad Derneğimizi ziyarete gelen Eski CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal derneğimizi ziyaretinde basın mensupları önünde aynı belgeyi kendisine verme rağmen okumuş yorum yapma ihtiyacını bile göstermemiştir. Derneğimizde ne astsubay sorunlarına hakim olduğunu ve nede çözüm yolu önerdiğini görmedik. Hatta astsubay sorunlarına vakıf olmadığını ispatlamıştır.

3.         Seçim gezilerinde Eski bakanlardan MHP Milletvekili Sayın Tunca TOSKAY bizlerin sorunu yerine kendi partisinin görüşlerini anlatmaktan ileri gitmemiştir. Kendisine yönelttiğim “ASTSUBAYLAR 15 YIL İSTİFA HAKLARININ OLMADIĞINI BİLİYORMUSUNUZ.” Dediğimde hayır cevabını aldım. Bunun üzerine  “ SİZ DEMEK Kİ BAKANLIĞINIZ SIRASINDA ÖNÜNÜZE KONULAN HER ÖNERGEYİ İNCELEMEDEN İMZALIYORSUNUZ.” deyince bozulmuştur.

4.         26 NİSAN 2012 günü Jandarma Astsubay Çocuğu olduğunu Eski Antalya Baro Başkanlığı yapmış hukukçu CHP Milletvekili Sayın Gürkut ACAR’ın Temad Derneğimizi ziyareti sorasın da kendisine yönelttiğim “ SİZ 15 YILINI DOLDURMAMIŞ ASTSUBAYLARIN  SEÇME HAKKI OLDUĞU HALDE YEREL VE GENEL SEÇİMLERDE ADAY OLAMADIĞINI, SEÇİLME HAKKI OLMADIĞINI BİLİYORMUSUNUZ  ?“ dedim. Neden aday olamasın deyince hayretlere düştüm.

5.         Bu ülkede Hiçbir Bakan, Milletvekili, bürokratlar ve hukukçular astsubayların uğradığı aşağıdaki adaletsizliklerden haberdar olamadıklarını bir daha anlamış bulunmaktayım.

            a.         Polis Meslek Okulları v.b.leri göreve 9/2 dereceden başlarken Astsubaylar neden 9/1 den başlatılmaktadır.

            b.         Bütün devlet memurları 2 yıllı MYO ve daha üstünü okuyanların 1/4 dereceye yükselebildiği halde, neden astsubaylar profesör bile olsa astsubay olduğu sürece 1/3 kademesinde kalmaktadır.

            c.         TSK.lerinden emekli olan subaylar ve generaller almakta olduğu aylığın % 90 emekli olunca aldığı halde, astsubaylar ancak almakta olduğu aylığın en fazla % 55 ‘ i almaktadır.

            d.         Subay ve astsubaylar neden 15 yıl atılmadığı sürece kendi isteği ile tazminatını bile ödese istifa etme hakları yoktur.

            e.         Yüksek seçim kurulu acaba TSK.lerindeki 15 yılını doldurmayan subay ve astsubayların seçimlerde seçme hakkının olmasına rağmen, neden seçilme hakkının verilmemesinin anayasal bir adaletsizlik olduğunu bilmiyorlar herhalde.

            f.          Bu TBMM.lisi acaba OYAK’ da kişilerin kendi paralarını yöneten kişileri seçme ve seçilme hakkını gasp edilmesi ve  OYAK’ın varlığının %60 astsubayların parasından oluşmasına  rağmen, astsubayların göstermelik yönetime de olmalarına seyirci kalınmaktadır.

            g.         Genelkurmay başkanlığı subay ve astsubayları ile bir bütün olduğunu ifade ederken neden subay ve astsubaylar ile aile ve çocuklarının bir arada aynı sosyal tesiste yani orduevlerinde bir arada yaşamasından rahatsızlık duymaktadırlar.

            h.         Bunlar sadece ana sorunlar (Ahmet Öztaş) demektedir.

Tevfik Diker

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...