Pazartesi, 10 Eylül 2012 12:28

Dindar General Rahatsızlığı

Aydınlık Gazetesi kafayı bir dindar emekli generale takmış.
Bunu da nereden çıkarıyorsun?
Diyenlere işte Aydınlık Gazetesi’ nin İnternet sitesindeki aşağıdaki haberden diyorum.
Haberde;
“ASDER üyeleri, 20 Şubat 2011’de Dolmabahçe’de Başbakan Erdoğan’la görüştü. 
Gladyo merkezinin temelleri o tarihlerde atılmaya başladı. 
ASDER’ciler, 18 Ocak 2012’de de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ziyaret ettiler ve “SADAT’ı kurun” talimatını aldılar“İslamcı Gladyo” SADAT’ın kuruluşunu sağlayan ASDER, Başbakan Tayyip Erdoğan’la yakın temas içinde. 
20 Şubat 2011’de Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde Erdoğan’la görüşen ASDER heyeti, irtica nedeniyle TSK’dan atılan askerlerin itibarlarının iade edilmesini sağladı. 
Görüşme, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) adına yapıldı ve ASDER’in internet sitesinde de yayımlandı.
Aydınlık, iade-i itibarı gerçekleşen askerlerin, emeklilik yaşları dolmadığı için devlet kadrolarına alındığı bilgisine ulaştı. 
Bu kişiler, “danışman” vb. sıfatlar altında Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve MİT gibi kurumlara yerleştirildi. 
Konuyu Aydınlık’a değerlendiren emekli astsubaylar, “Bizim uzmanlık alanlarımızla, bu kurumlarda verilen görevlerin ilgisi yok” dedi. Denilmektedir.
***
Adnan Tanrıverdi ,(E)  General ASDER Onursal Bşk. Ve SADAT Ynt. Krl. Bşk. dır.
Aydınlık Gazetesi’ nin kafaya taktığı general de budur.
E. General Tanrıverdi, dindar biridir.
Ülkemizde ne yazık ki bir generalin dindar olması bazılarını rahatsız ediyor.
Özellikle TSK’ daki solcu- Kemalistler Ordu’da dindar general istemiyorlar.
27 Mayıs 1960’ da TSK’da yapılan tasfiye hareketinden sonra TSK’da hakim güç sol-Kemalist bir çizgiye geçti. 
TSK’ daki general, subay ve astsubayların büyük bir çoğunluğu kendisini Atatürkçü olarak tarif eder.
Ama bu Atatürkçülük çeşit çeşittir.
Yani bazıları sol-Atatürkçü, bazıları sol-Kemalist-bazıları saf Atatürkçü olarak kendini tarif eder.
Bu Atatürkçüler dindarları kendilerinden saymazlar.
Dikkatinizi çekerim Atatürkçülük tavanda tek gibi ama tabanda çeşitli yollar olarak karşımıza çıkar.
***
Aydınlık Gazetesi’ nin TSK’ yı daha iyi anlatabilmesi için bir küçük arşiv taraması yapmasını öneririm.
Arşiv taramasına Mareşal Fevzi Çakmak’tan başlarsa doğruyu bulurlar.
Mareşal Fevzi Çakmak, en uzun süre Genelkurmay Başkanlığı yapan bir dindar generaldir
Aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal’in yakın dostudur.
Gazi Mustafa Kemal, Mareşal Çakmak’ ı dindar olduğu için hiçbir zaman Genelkurmay Başkanlığı’ ndan almadı.
Dindar generallere Kazım Karabekir ve Ali Fethi Esener Paşaları da örnek gösterebiliriz.
***
Olaya şimdi bir başka açıdan bakmak istiyorum.
Aydınlık, TSK’ daki solcu, sosyal demokrat  (e.)  generalleri neden yazı veya haber konusu yapmıyor?
Yapmak isterse aşağıdaki iki konuyu da arşivlerde aramasını önerim.
TESUD (Türk Silahlı Kuvvetler Emekli Subaylar) ve TEMAD (Türk Silahlı Kuvvetler Emekli Astsubaylar) dernekleri yakın tarihte siyasi taraf oldular.
1-TESUD eski Başkanı E. Tümg. Rıza Küçükoğlu başkanlığındaki bir heyet CHP Lideri Baykal ile birkaç kez görüştü.
Konuyla ilgili haberden bir bölümü aşağıda sunuyorum.
“Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nin 8 üst düzey yöneticisi yarın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret edecek. Ziyaretin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın “Hükümetin Kıbrıs kararından haberimiz yoktu, televizyondan öğrendik” şeklindeki açıklamasının hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekerken, genel merkez ve dernekten, görüşmenin daha önce planlandığı bildirildi.
EMEKLİ PAŞALAR BAYKAL'A NE DİYECEK?
Ziyarette yer alacak dernek yöneticilerinin isimleri sırasıyla şöyle:

“Dernek Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, 
İkinci Başkan Emekli Tuğgeneral Nuri Güneş, Genel Sekreter Emekli Kurmay Albay Ferhat Altaş, Teşkilat Başkanı Emekli Piyade Albay Nuri Tokmak, Emekli Levazım Albay İbrahim Çekiçel, Sosyal Hizmetler ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Emekli Yarbay Yücel Kuru, Basın Yayın Başkanı Emekli Albay Şevki Coşkun, Emekli Albay Nazım Er.”
 
Emekli askerler, Baykal’a 301. madde, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Kıbrıs, AB ve emekli askerlerin sorunları ile ilgili görüşlerini aktaracak.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Büyükanıt’ın açıklamaları ile ilgili değerlendirmelerini bu kabulde yapacağı belirtildi.” Kaynak-Turktime
 ***

Baykal Emekli paşalarla tek tek görüştü
CHP lideri Deniz Baykal Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının sürdüğü ortamda bir günde üç emekli Paşa ile ayrı ayrı görüştü.


CHP lideri, aynı gün peş peşe üç eski komutanla görüştü: Eski Jandarma Komutanı Eruygur, TESUD Başkanı emekli Tümgeneral Küçükoğlu ve Terörle Mücadele Koordinatörü Başer’in yardımcısı emekli Tümgeneral Karagöz. 
Kaygı paylaşımı mı soruları gündeme gelince Baykal? Öküzün altında buzağı aramayın dedi
Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenirken, Anakaradaki her temas ve ziyaret kulislerde farklı yorumlara neden oluyor.
CHP lideri Deniz Baykal’ın aynı gün içinde peş peşe üç eski komutanla bir araya gelmesi de, Kritik süreçle ilgili olabilir mi? sorusunu gündeme getirdi. Baykal’ın görüşmeleri, ?CHP ile eski askerler arasında kaygı ve hassasiyet paylaşımı mı yapılıyor, diyalog köprüsü mü kuruluyor? Sorularına yol açtı.
GRUP SONRASI
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 13 Mart Salı günü öğleden sonra, TBMM’ deki grup toplantısının ardından partisinin genel merkezine geçerek emekli üç komutanı ayrı ayrı kabul etti. 
İlk konuk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’du. 
Eruygur’un yanında dört ADD Yönetim Kurulu üyesi de vardı. 
Görüşmenin ADD’nin yeni yönetimi ve icraatları ekseninde geçtiği bilgisi verildi. Eruygur, bir miting organizasyonu üzerinde çalıştıklarını Baykal’a aktardı.
BARANSEL’LE BİRLİKTE
Sonraki konuk komutan, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu oldu. Küçükoğlu, Baykal’la görüşmeye, asker kökenli olmayan ancak derneğin fahri üyesi Ali Baransel’le birlikte geldi. Küçükoğlu, ilki Cumhurbaşkanı Sezer? in himayesinde olmak üzere, ulusal güvenlik, sözde Ermeni soykırımı ve Kıbrıs konularında sempozyum düzenleyeceklerini bildirdi.
BAŞER’İN YARDIMCISI
CHP liderinin son asker konuğu, Terörle Mücadele Koordinatörü emekli Orgeneral Edip Başer?in yardımcılığı görevini yürüten emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz?dü. Karagöz’ ün askeri kimliğinin dışında bir konuda? Baykal’la görüş alışverişinde bulunduğu ifade edildi.
Üç kabulün de birbirinden bağımsız gerçekleştiği belirtilirken, arada başka randevular olduğu için, eski komutanlar Özel Kalem Salonu’nda karşılaşmadı.
A. Rezzak ORAL /Akşam
***
2-TEMAD eski Başkanı Mustafa Erol başkanlığındaki bir heyet Genelkurmay’a giderek bugün darbecilik suçuyla yargılanan komutanlara “ Emrinizdeyiz” dediler.
Demekle kalmadılar meydanlara indiler.
Bu haberlerle Aydınlık’ ın Tanrıverdi haberini üst üste koyarak bir değerlendirme yapmak gerekirse tabi ki Aydınlık’ ın bakış açısıyla; Baykal ile görüşen ( e.) Generaller “ Sol Gladyo” mu kurmuşlardı?
Bana göre tabi ki hayır.
Demokrasilerde iktidar ve muhalefet liderleri elbette toplum kanaat önderleri ve STK’ larla hatta herkesle görüşmelidir.
Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Arınç’ ın gözler önünde Tanrıverdi General ve arkadaşlarıyla görüşmesinden bir gladyo yapılanması çıkarmak insafsızlık olmaz mı?
Elinizi vicdanınıza koyun ve Allah aşkına demokrat olun.
Türkiye Cumhuriyeti demokrasi ile yönetiliyorsa demokrat olmak zorundayız.
E.General Tanrıvedi’ nin ziyaret ettiği kişiler sokakta yürüyen her iki vatandaştan birinin oyunu aldığı bir partinin Genel Başkanı ve ülkenin başbakanıdır.

Son Düzenlenme Pazartesi, 10 Eylül 2012 22:46
Tevfik Diker

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bu kategoriden diğerleri: « Medeniyetin üçlü tabanı... SADAT »

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...