Müebbet Cezası alanların salıverilmesi milleti derinden yaralamıştır. Özel

28 Şubat darbe davası kararı ve sonrası konulu panel 18.04.2018 tarihinde Üsküdar Üniversitesinde yapılmıştır.

Av. Ahmet TAYLAN ve Av. Bülent DEMİR'in konuşmacı olarak katıldığı panelde davanın tarihi süreci, dava kabul edilmeden önce verilen dilekçeler, davanın devamında müşteki, müdahil ve sanıkların mahkeme salonundaki önemli söylemleri dile getirilmiş, kararın değerlendirmesi yapılmıştır.

Panelistler: Türkiye ve Dünya hukuk tarihinde bir ilk yaşanmıştır. Yasalarda yeri olmadığı halde, mahkeme 21 sanığa müebbet cezası verdiği halde, yaş ve sağlık durumunu gerekçe göstererek tutuklanmalarını istinafa bırakmıştır. Bir nevi müebbet cezasına mahkum olan sanıklar salıverilmiştir. Bu toplumumuzu derinden etkilemiştir. Şimdi fetö haini yakalanıp müebbet cezası alsa, yaş ve sağlık durumundan dolayı serbest mi bırakılacaktır. değerlendirmelerinde bulundu.

Duruşma salonunda olan Müşteki ve Müdahillerin bir hafta içerisinde,  duruşma salonunda olmayanların ise gerekçeli kararın yayınlanmasından sonra   mutlaka mahkeme istinaf mahkemesine maşvurmaları gerektiği konusunda katılımcılar aydınlatıldı.

Panelin ikinci bölümünde öneriler, üçüncü bölümünde soru cevaplar alınmış, katılımcılar bilgilendirilmiştir.

 

-->

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...