Çarşamba, 08 Ağustos 2012 10:19

Kararname Mağdurlarının Hakları İade Edilmeli

 

 

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Başkanı Arif Çelenk, dosyaları YAŞ'a götürülmeden, bakan onayı ve kararnamelerle ordudan ihraç edilen mağdurların haklarının devlet tarafından tekrar düzenlenmesini istedi.

Merinos AKKM’de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan ASDER Başkanı Arif Çelenk, devlet dairesinden uzaklaştırılanların tekrar görevlerine geri döndüğünü belirtti.

Çelenk, “Bursa’da teşkilatlanırken ne yapacağız feryadıyla kucaklarını açtığımızda devlet dairesinden uzaklaştırılan milli eğitim ve diyanet çevresindeki kişilerle faaliyetlerine başladılar. Referandumdan önceki faaliyetler, referandum döneminde de sürdü. Geçtiğimiz dönem başörtüsü sebebiyle eğitim camiasından uzaklaştırılan kişiler haklarını aldı. Bizler Türkiye’de yaşayan vatandaşlar ile milleti tarif ediyoruz. ASDER’in A’sı askeri devlet adamları ve asker gönüllülerini S’si de sivilleri teşkil ediyordu. Bugün o günler geride kaldı. İleriye dönük hamlelerimiz devam ediyor” dedi.

“KARARNAME MAĞDURLARININ DA HAKLARI KORUNMALI” 
Türkiye’de kararlı bir millet, ordu ve kararlı şekilde yönlendiren, arkasında duran siyasi irade hakim olduğunu ifade eden Çelenk, şöyle devam etti: “İyi ki referandum oldu. Türkiye’deki yapı değişti. HSYK'ya mı sevinelim, cumhurbaşkanlığı müessesine mi sevinelim, Türkiye'nin yeniden yapılanmasına mı sevinelim. Ufak tefek milletimizin bize tercüman ol dediği şeyler kaldı. Bütün sivil toplum örgütleri ve 75 milyon insan öyle diyor. Tekrar 28 Şubatları yaşamamak için anayasanın yazılımında ve oluşumunda acaba eski heyecan kalmadı mı? Ne olur o hızı oluştursunlar, bize elçilik yapın. Mağduriyetlerimiz hemen hemen giderildi. Sevinçliyiz. Her zaman milletin geleceği için mücadele ettik. YAŞ kararıyla değil de kararname mağduru olarak ordudan atılan arkadaşlarımız henüz bizim sahip olduğumuz haklara sahip olamadı. Bu konuda başbakanımızın isteği ile Bekir Bozdağ’ın masasında çalışmalar sürüyor. Hizmetlerimize devam edeceğiz.” 

 

Son Düzenlenme Çarşamba, 08 Ağustos 2012 10:34
Haber Bültenleri

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

5 yorum

  • Yorum Linki mustafa kemal geyik Pazartesi, 21 Ocak 2013 23:01 yazan mustafa kemal geyik

    aslında kararname yoluyla irişiğim kesilmişsede asıl suçum namaz kılmak,yemek duasında ALLAHIMIZA DİYE DUA ETMEK DOLABIMDA DİNİ KİTAB BULUNDURMAK ÜZERİNDE BÖLÜK KOMUTANIN KAŞESİ VE İMZASI HALA MEVCUTTUR SONRA BENİ ODASINA ÇAĞIRDI HANGİ TARİKATA ÜYESİN GİBİ TEHTİT VARİ SERT KONUŞMASI SONUCU DÜŞÜK SİCİLLE İRİŞİĞİMİ KESTİLER BİRDE SÖZLEŞMELİ UZMAN ÇAVUŞ OLMAM DOLAYISIYLA KANUNLAR BÜTÜN YETKİLER BİZLERDEN ALINMIŞ KOMUTAN KENDİ KAFASINA GÖRE İŞ YAPIYORDU KİMSEYE HESAB SORMUYORDU HADİ BENİM İRİŞİĞİ KESTİN E KAFİR BENİM HAYATIMI KARARTMAYA NE HAKKIN VAR NE DEVLET NEDE ÖZEL BİR İŞE GİREMİYORUM GİREMEDİM PAZARLARDA SEBZE SATTIM DAHA BİR SÜRÜ AĞIR İŞLER YAPTIM BANA YAPILAN HAKSIZLIĞI KABUL EDEMİYORUM HAKKIM HARAM OLSUN ALLAH ONLARADA AĞIR DURUMLAR VERSİN

    Raporla
  • Yorum Linki serkan bozkaya Pazar, 16 Eylül 2012 00:17 yazan serkan bozkaya

    Kararname mağduruyum,inşallah bizde yaş mağdurları gibi haklarımızı alacağız...

    Raporla
  • Yorum Linki Bayram Ali ÇALIŞKAN Cumartesi, 11 Ağustos 2012 21:49 yazan Bayram Ali ÇALIŞKAN

    Sayın başkanım her zaman derneğinizin kuruluş amacına bağlı çalışmalarınızdan dolayı sizi kutluyorum.Etkin mücadeleniz kısmen sonuç vermiş YAŞ mağdurları haklarına kavuşmuş,Sayenizde bakanlık ve kararname mağdurlarıda haklarına kavuşmak üzere olduğu kuşku götürmez bir gerçektir.

    Raporla
  • Yorum Linki A.TAN Cumartesi, 11 Ağustos 2012 20:37 yazan A.TAN

    ..... Bu konuda başbakanımızın isteği ile Bekir Bozdağ’ın masasında çalışmalar sürüyor. Hizmetlerimize devam edeceğiz.”
    BU CÜMLEYİ TAM ACARMISINIZ

    Raporla
  • Yorum Linki Abdurrahman Ersen Çarşamba, 08 Ağustos 2012 23:53 yazan Abdurrahman Ersen

    Gayretli çalışmalarınız için teşekkür ederim. Umarım kısa sürede bu haksızlıklar düzeltilir de hayallerimize kavuşuruz. Saygı ve sevgilerimle.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...