Pazartesi, 02 Şubat 2015 14:12

ASDER-ASSAM ÇÖZÜM SÜRECİ RAPORUNUN BASINDA YANSIMALARI

 Çözüm sürecinin ulaştığı aşamada ASDER- ASSAM raporu

ASDER ve ASSAM mensupları bu ziyaretler sonucunda çözüm süreci ile ilgili kanaatlerini rapor olarak yayımladı. 


''ASDER ve ASSAM’a mensup on araştırmacı üyemizden oluşturulan üç ayrı ekip, 09-22 Aralık 2014 tarihleri arasında, Hakkâri, Van, Şırnak, Mardin, Batman, Şanlıurfa ve Diyarbakır İllerimiz ve bazı ilçelerinde, Resmi Kurumlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Üniversiteler, Kanaat Önderleri, Siyasi Parti Teşkilâtları, Ticaret ve Sanayi, Esnaf ve Sanatkar Odaları, Sendikalar, Barolar, Belediyeler, Esnaf ve bölge sakinleri ile temas ve istişarelerde bulunmuş, yapılan tespitler üç heyet tarafından önce kendi bölgeleri ile ilgili, müteakiben de üç heyetin ortak iştiraki ile “Çözüm Sürecinin Ulaştığı Aşamada ASDER-ASSAM Raporu” adı altında birleştirilmiştir.''

http://www.timeturk.com/tr/2015/01/27/cozum-surecinin-ulastigi-asamada-asder-assam-raporu.html#.VMeT7tKsWJQ

 

HABERLER.com

ASSAM Başkanı Tanrıverdi: "Çözüm süreci ülkemizin batısı tarafından da benimsenmeli" ASDER Başkanı Tarhan: "Güneydoğu'daki insanlarımızın aidiyet duygularını arttırmamız çok önemli. Bu aidiyet duygularını arttırmamız için bazı psikolojik jestler vardır.

http://www.haberler.com/cozum-surecine-iliskin-asder-assam-raporu-6908815-haberi/

 

 

Tanrıverdi, "Devlet tarafından sağlanan kazanımların terör örgütünün dağ ve şehir kadroları tarafından üstlenilerek, halkın baskı altında alınmasının önlenmesi için sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve kanaat önderleri de devlet tarafından çözüm sürecinde muhatap olarak alınmalı" dedi. 

Bölge insanının değerlerini özümsemiş kamu görevlilerinin yetiştirilmesi, ekonomik imkanların arttırılması, küçük ölçekli sanayi yatırımlarının teşvik edilmesi konularına değinen Tanrıverdi, "Çözüm süreci ülkemizin batısı tarafından da benimsenmeli, üniversitelerimiz, eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, mülki ve mahalli idare birimleri, cemaatler, kanaat önderleri, fikir kulüpleri, sanat dünyamız, basın ve yayın kuruluşlarımız, genel seferberlik ilan ederek,  yapacakları seminer, panel, sempozyum, toplantı ve gösteri gibi açık/kapalı alan faaliyetleri ile hükümetimizin doğru yoldaki girişimini desteklemelidir" diye konuştu.

http://www.bugun.com.tr/son-dakika/cozum-surecine-iliskin-asder-assam--haberi/1460754

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı forsuna Kürt yıldızı

 28.01.2015 00:00

Adaleti Savunanlar Derneği, Çözüm sürecine katkı olarak hazırladığı raporda, bir an öne eyalet sistemine geçilmesi ve Cumhurbaşkanlığı forsuna 17. Yıldız olarak Eyyübi Devletinin yıldızının da eklenmesini istedi. 

Adaleti Savunanlar Derneği, Cumhurbaşkanlığı Forsuna 17. Yıldızın eklenmesini istedi.  Çözüm sürecinin ulaştığı aşamada Asder-Assam raporu, Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile Emekli Tuğg. Adnan Tanrıverdi tarafından kamuoyuna açıklandı.

En aşırısından en ılımlısına kadar bölge halkının tamamının çözüm sürecinin başarıya ulaşmasından yana olduğu ve üniter yapı içinde çözüm bulunmasından yana olduğu belirtilen raporda, Bölgede yaşayan Kürtlerin hakim çoğunluğunu oluşturan ehli sünnet ve ümmet anlayışına sahip olduğu belirtildi. Bu grupta olanlar Türklerle Kürtlerin hiçbir meselesinin olmadığını, terör olaylarının bölgede emeli olan odaklar tarafından çıkartıldığı ve desteklendiğini düşündükleri vurgulandı.

...

http://www.milatgazetesi.com/cumhurbaskanligi-forsuna-kurt-yildizi-sosyalmedya-son-dakika-haberi/65947/#.VMedR9KsWJQ

 

Yurt Gündemi
Çözüm Sürecine İlişkin Asder-Assam Raporu

 

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ile Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM) tarafından çözümsüreci kapsamında 7 ilde yapılan çalışmanın sonuçları paylaşıldı.

http://www.yurtgundemi.com/cozum-surecine-iliskin-asder-assam-rapor-haberi-12814121.htm

 

 Memleket e gazete

 

ASSAM Başkanı Tanrıverdi: "Çözüm süreci ülkemizin batısı tarafından da benimsenmeli"

ASDER Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan da Türkiye'de bir el sıkışma dönemine girildiğini aktarak "Güneydoğu'da ciddi bir beklenti oluştu. Bu beklenti 6 ay içerisinde yani seçime kadar hayal kırıklığı ile biterse Türkiye'de gecikmeden istifade etmek isteyenler var" dedi.

Bu nedenle en kötü anlaşmanın belirsizlikten daha iyi olduğunu dile getiren Tarhan, bu konuda hızlı karar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tarhan, şunları kaydetti:

"Oradaki vatandaşların eşit vatandaşlık konusundaki taleplerinin büyük çoğunluğu karşılandı. Ama anayasal değişikliklere ihtiyaç var. Şu söyleniyor. Anayasadan Türk kelimesi çıkarılmak isteniyor deniyor. Aslında bizim sunduğumuz raporda anayasadan Türk kelimesi çıkarılmıyor. Türk kelimesinin şovenist söylemi değiştiriliyor. Raporda bunun üzerinde duruldu. Burada Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kendilerini açıkça ifade edebilecekleri üzerinde durulması gerekiyor."

 

http://www.memleket.com.tr/cozum-surecine-iliskin-asder-assam-raporu-580820h.htm

 

YENİ AKİT GAZETESİ

 

 

‘Sürece herkes dahil olmalı’

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ile Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM) üyeleri tarafından 7 ilde yapılan çalışmanın ardından hazırlanan “Çözüm Sürecinin Ulaştığı Aşamada ASDER-ASSAM” raporu sonuçları paylaşıldı.

 Facebook  Twitter  Linkedin  Google

http://www.yeniakit.com.tr/haber/surece-herkes-dahil-olmali-49363.html

Son Düzenlenme Çarşamba, 04 Şubat 2015 14:52
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...