Salı, 26 Temmuz 2016 09:34

'Cuntanın tasfiyesiyle TSK daha da güçlenecek'

ANKARA

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Onursal Başkanı emekli TuğgeneralAdnan TanrıverdiFETÖ'cü cuntanın tasfiye edilmesiyle ordu kademelerinde herhangi bir zafiyetin yaşanmayacağını belirterek, "Darbecilerden temizlenenTSK daha güçlü ve etkin olacaktır. Cuntadan boşalan komuta kademesinde bir zafiyet söz konusu olmaz zira devlette devamlılık esastır." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi engellendikten sonra kritik görevlerdeki generallerin tutuklanmasıyla TSK'da zafiyet yaşanabileceği yönündeki iddiaları AA muhabirine değerlendiren emekli Tuğgeneral Tanrıverdi, bir subayın rütbesinin iki üst basamağındaki görevleri yerine getirebilecek şekilde yetiştiğine dikkati çekerek, zafiyet tartışmalarının yersiz olduğunu vurguladı.

Bu nedenle darbecilerden boşalan kadroların işin ehli subaylar tarafından en kısa sürede doldurulacağından kimsenin şüphe duymaması gerektiğini dile getiren Tanrıverdi, "Devlette devamlılık esastır. Bunun en iyi örneği ordumuzda işler. TSK bir iki hafta içinde eskisinden daha güçlü bir şekilde hizmet vermeye devam edecektir." diye konuştu.

- Emekli askerler görev almak istiyor

ASDER üyesi çok sayıda emekli subay, astsubay ve uzmanın bulunduğunu hatırlatan Tanrıverdi, alanında uzman bu askerlerin yeniden orduda görev almak için talepte bulunduklarını aktardı. Son iki günde derneklerine müracaat edenlerin sayısının 400'ü aştığını belirten Tanrıverdi, şöyle devam etti:

"Darbeden sonra cuntacılardan arınan ordumuza destek vermek isteyen emekli arkadaşlarımız derneğimiz aracılığıyla bu taleplerini dile getirdi. Biz de bu yöndeki talepleri Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığına ilettik. Bu arkadaşlarımızın hepsi görev yaptıkları dönemde başarılarından dolayı takdir alan, alanında uzman kişilerdir. Bunlar arasında 30 kadar savaş pilotu da var. İstenilmesi halinde yeniden milletimizin ve ülkemizin selameti için görev alabilirler."

 http://aa.com.tr/tr/turkiye/cuntanin-tasfiyesiyle-tsk-daha-da-guclenecek/612627

Muhabir: Tanju Özkaya

Son Düzenlenme Salı, 26 Temmuz 2016 09:38
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...