Salı, 01 Kasım 2016 10:33

FETÖ Hayallerini Çaldı, O ise mücadeleden vazgeçmeyecek

FETÖ mağduru askeri okul öğrencilerden biri olan Turgut Samsa, “Hayallerimi çaldılar ancak hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmedim” diyerek, yaşadıklarını Kent Yaşam gazetesine anlattı.   

2005 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun olan Samsa’nın hayali Kara Harp Okulu’na geçerek, subay olmaktı. Bunun için İzmir’de bulunan Menteş Kampı’na giden Samsa, subay olma yolunda FETÖ’cü komutanların kendisine yaptıkları baskı ve yıldırma politikalarını anlattı. Ortaokul zamanlarından beri bu karanlık yapının kendisine ele geçirmeye çalıştığını ancak onların karşısında her zaman dik duruşunu muhafaza ettiğini belirten Samsa, bu yüzden kendisini hedef tahtasına koyduklarını söyledi.

“FETÖCÜ KOMUTANLAR TARAFINDAN FİŞLENMİŞTİM”

İzmir Menteş Kampı’nda neler yaşandı? “Ortaokul ve lise dönemlerimde oldukça başarılı bir öğrenciydim. Aynı zamanda 100 Disiplin notuyla mezun olan Samsa, Kuleli Askeri Lisesi’nden sonra subay olmak isteyenler, 1.5 ay süren İzmir Menteş Kampı’na alınır. Kampa katılacakların isimleri ise, 1 ay öncesinden kamp komutanlarına ulaştırılır. Yani, ben gelmeden zaten FETÖ’cü komutanlar tarafından fişlenmiştim. Geldiğim ilk gün, sicak asfalt üzerinde saatlerce süründürüldüm. Yıldırma operasyonlarına maruz kaldım. Şok mangalarına alındım. 4 saat güneş altında bekletildim. Revirlik olana kadar beni Ayağımı burkmama rağmen, beni revir ve hastaneye sevk etmediler. Sağlığımdan oldum. 1 gece içinde 3 emre itaatsizlik, 3 de disiplinsizlik cezası aldım. Kampın bitmesine 3 gün kala, beni DİSKO( Disiplin Kurulu)ya sevk ettiler. Ya okulumdan atılacaktım ya da onurlu bir asker olarak istifamı verecektim. Ben de şerefli bir asker olarak, istifa dilekçemi gözyaşlarım içinde zorla verdim.”

 “HAKSIZLIKLARA KARŞI ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ’Nİ KURDUK

Peki, geçen bu süreç içinde neler değişti? “İstifa ettiğim için, 30 bin TL tazminat ödemek zorunda kaldım.  Ben yetim bir çocuk olduğum için bu borcu ne kadar zor şartlarda ödediğimi tahmin edersiniz. Bu süreç içinde, mücadelemden hiç vazgeçmedim. Dilim döndüğünce kendimi anlatmaya, haksızlıklara karşı çıkmaya çalıştım. Adaleti Savunanlar Derneği’nde Askeri Öğrenciler Komisyonu kurarak,  benim gibi FETÖ mağduru insanlar ile birlikte mücadeleme devam ediyorum.”

 “DEVLETİMİZDEN İADE-İ İTİBAR İSTİYORUZ”

Devletten beklentiniz nedir? “Aynı zamanda Askeri Öğrenciler Komisyonu Başkan Yardımcısı olan Samsa, şu anda kendisi gibi mağdur 3 bine yakın öğrencinin olduğunu belirterek, “Biz FETÖ mağduru askerler olarak devletimizden iade-i itibar istiyoruz. FETÖ’cülerin yarım bıraktığı hayallerimizi devam ettirmek istiyoruz. Türk ordusunun şerefli bir subayı olarak, orduda aktif görev almak istiyoruz. Devletimiz, bugünleri unutturmamalı.”

DEVAMI İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ ░▒▓►
http://www.ajanspress.com.tr/internet_files/2016/10/26/367746375_2.html

Yaşam Gazetesi

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...