GA Genel

GA Genel (3)

Pazar, 20 Haziran 2021 20:54

Yazan

07 Nisan 2000 tarihinde kuruluş için müracaatı yapılan bu tarihte hukuken Ankara da kurulmuş ve tüzüğü 30 Haziran 2000 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan ASDER Genel Merkezin gençlik organizasyonu olan Genç Asder, 2015 Yılında ASDER Yönetim Kurulu Kararı ile kurulup fikri alanda faaliyete başlamış, 24 Eylül 2017 Saat 11.00'da Üsküdar Üniversitesi Merkez Kampüsünde kahvaltılı başlayan geniş katılımlı yönetim toplantısı ile aktif çalışmalarına Bismillah demiştir. İnsan haklarının geliştirilmesi, adalet ve hukukun üstünlüğünün sağlanması yönünde çalışmalar yapmak temel hedeflerimiz arasındadır. Kim olursa olsun istismarlara mahal vermeyecek ferasetle zulme uğrayanın yanında olmak ve kimden gelirse gelsin zulmün karşısında olmak en temel ilke olarak belirlenmiştir. Adalet ve insan hakları ihlalleri ile alakalı sahih temellere dayalı bilimsel, objektif ve en önemlisi de kendi kültürel/manevi kodları ile eğitim veren bir akademi mekanizması kurmak temel amaçlarımızdandır.

Genç ASDER “İnsan Hakları” ve “Adalet” konularında geniş bir perspektif ve dinamik bir kadro ile çalışmalar yapılması hedeflenmektedir. Gençlikte " İslami olarak adalet ve insan hakları ufku oluşturmak" ve "yaşadığı dünyada ortaya çıkan gelişmelerle ilgili Müslümana yakışır, feraset, takva ile fikir ve çözümler üreten" bir misyon oluşturmaktır. Rabbim çalışmalarımıza hayr ve bereket ihsan eylesin.

Salı, 31 Ekim 2017 11:48

Genç ASDER - Manifestomuz

Manifestomuz:

Genç Asderli olmak; Adaleti ve İnsan Haklarını, Allah ve Rasulünün (S.a.v) rızası doğrultusunda savunmaktır.

Genç Asderli olmak; Kendi aleyhine dahi olsa adaleti ayakta tutma gayreti içerisinde olmaktır.

Genç Asderli olmak; Gelenin keyfi için geçmişini inkar eden değil, kendi manevi, kültür ve medeniyet kodlarına sahip çıkmaktır.

Genç Asderli olmak; Dünyadaki gelişmeleri takip eden, küresel adaletsizlikler ve İnsan hakları ihlallerinin farkında olan ve yaşanan zulümlere karşı fikir üreterek en sahih mücadele metodunu benimsemek ve uygulamaktır.

Genç Asderli olmak; Adalet cesaret ister ilkesinden hareketle, kim var denildiğinde sağa sola bakmadan ben varım diyecek bir dinamizme ve yüreğe sahip olmaktır.

Genç Asderli olmak; Çağın değişen koşullarına göre kendisini farklı alanlarda sürekli geliştiren, araştırma odaklı, doğru haber/bilgi kaynaklarına göre hareket eden, dünyadaki gelişmeleri ve yaşadığı Coğrafyanın gündemini sıkı bir şekilde takip eden ve bu dirilik ile manevi değerleri doğrultusunda fikir ve çözümler üretendir.

Genç Asderli olmak; Hak ve adalet mücadelesine, imani bir şuur ve takva ile yaklaşarak, bu konularda "Müslümanlar Kardeştirler" ilahi emri doğrultusunda sahih Gençlik oluşumları ile samimi çalışmalar yapan ve gençlerde kaybolmaya yüz tutmuş olan adalet duygusunu yeşertmede öncülük etmektir.

Genç Asderli olmak; Söylemleri ile, ahlak ve davranışları ile önce kendi çevresine, sonrada yaşadığı topluma ve büyük insanlık ailesine örnek olma idealinde olmak.

Genç Asderli olmak; İslam Coğrafyasına ayrı bir önem vererek, yaşanan gelişmeleri takip eden, Ümmet Bilinci ile kadim davaları kendi davası ve derdi gibi gören, bu konuda gücünün yettiği kadarıyla yapılması gereken maddi ve manevi her türlü destek ve yardımı yapmak, İslam Coğrafyasındaki yaşanan zulümlere karşı en doğru eylemselliği ve tepkiyi ortaya koyma azminde olmaktır.

Genç Asderli olmak; Ortaya koyduğu sahih mücadelede yanına benzer hassasiyetleri taşıyan yeni yol arkadaşları dahil edebilecek öncü bir genç olabilmektir.

Salı, 31 Ekim 2017 11:39

Genç ASDER Misyon-Vizyon

Misyonumuz

Hak ve özgürlükleri ihlal edilenler ile her alanda “adaletin” ve “hukukun üstünlüğü” ilkesinin hayata geçirilmesi ilkesine hizmet etmek isteyenlerin gençlik dinamizmi ile daha da canlılık kazandığı, gençlerde kaybolmaya yüz tutmuş "adalet" "insan hakları" "küresel vicdan ve duyarlılık" kavramlarını sahih ilke ve metodlarla yeşertmeye çalışan bir platformdur.

Vizyonumuz

Toplumdaki ve mazlum coğrafyalardaki adaletsizlikler ve insan hakları ihlallerinin sebep olduğu büyük bir enerji birikimini, istismar etmeden, art niyetsiz ve samimi bir yaklaşımla organize etmek ve toplumu/mazlum coğrafyaları meşru bir zeminde adalet talep eden bir gençlik dayanışması sürecine sokmaktır.