Cuma, 15 Nisan 2011 17:18

OYAK Başvuru Dilekçesi

ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

ANKARA

İLGİ : 22 Mart 2011 Tarih ve 27882 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Giren

6191 Sayılı Kanun.

1. İlgi Kanunun 10 (ç) maddesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa eklenen geçici 32. maddenin (h) fıkrası Bu kişiler, emsallerinin ödemiş olduğu aidat ve aidatlara isabet eden kâr paylarını güncel tutarlar üzerinden ödemek şartıyla OYAK üyeliğinden doğan haklardan, intibaklarının yapıldığı rütbe ve kıdem üzerinden aynı şartlar altında yararlanır.” hükmünü taşımaktadır.

2. 26 Mayıs 1997 tarihinde üsteğmen rütbesinde ... Derece ve ... Kademeden maaş almakta iken Yüksek askeri Şura Kararı ile re'sen emekli edildim.

3. İlgi Kanun hükümlerinden yararlanmak için Milli Savunma Bakanlığına müracaat ettim. Müracaatımın kabülü halinde, halen TSK'indeki emsalim olan  ........ Rütbeye ve bu rütbenin gereği olan ...... derece ve ..... kademeye intibakım sağlanacaktır.

4. İlgi kanunun, dilekçemin birinci maddesinde belirtilen hükmünden yararlanabilmem için, resen emekli edildiğim tarih olan 26 Mayıs 1997 tarihi ile ilgi kanunun yürülüğe girdiği tarih olan 22 Mart 2011 tarihi arasında emsalimin (...derece ve ... kademedeki Üsteğmenlikten: ...Derece. ... Kademedeki Kd. Binbaşılığa kadar) ödemiş olduğu aidat dökümü ile aidatlara isabet eden kar payı dökümünü ve emsalimin şartlarında OYAK üyeliğinden yararlanma şartlarımın neler olduğunun ve 22 Mart 2011 tarihinden geçerli olarak emsalimin derece ve kademesinden emekli olduğum takdirde tarafıma ödenebilecek OYAK ikramiyesi miktarının, bu hususta vereceğim karara dayanak olması bakımında   önemli olduğundan, tarafıma bildirilmesini saygı ile rica ederim.

Son Düzenlenme Cuma, 15 Nisan 2011 17:21
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...