Salı, 19 Temmuz 2016 11:48

DARBECİLER İDAM CEZASI İLE YARGILANSIN

28 ŞUBAT PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

18.07.2016

 

            "Kıymetli basın mensupları, bizler; 28 Şubat sürecinde, FETÖ/PDY mensuplarıyla 28 Şubat cuntacılarının işbirliğiyle TSK dan ihraç edilen Subay ve Astsubaylar ile  öğretmen, öğrenci ve memurlarız."

 

            28 Şubat darbesini yapan Batı Çalışma Grubu Terör Örgütü militanlarının yargılandığı mahkemede, darbecilerin hak ettiği cezayı almaları için mücadelemizi sürdürürken 15 Temmuz günü TSK’da yuvalanmış Paralel Terör Örgütü militanlarının darbesi ile karşılaştık.

 

            Ancak, 15 Temmuz darbesini yapan hainler, diğer darbelerden farklı olarak açıkça millete, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, milli iradenin temsilcisi hükümete ve milletin meclisine ve diğer devlet kurumlarına ve görevlilere karşı uçaklar, tanklar, gemiler ve ağır silahlarla saldırıda bulundular.

               Kökü dışarıda olan, akıl ve vicdan yoksunu, gözü dönmüş bir avuç üniformalı terörist, yüzlerce masum vatandaşımızı, polisimizi ve darbecilere karşı direnen askerlerimizi şehit etmiştir.

            Halkımız, yaşadığı darbelerden edindiği tecrübe ile, vicdanının sesine uyarak, Devletinin bekasına, Cumhurbaşkanına, hükümetine ve geleceğine sahip çıkmış, ölümü göze alarak bu darbeci hainlere karşı sokağa inmiştir.

            Halkımız, sadece vicdanı ve yüreği ile ağır silahlı teröristlere karşı sabaha kadar mücadeleyi sürdürmüş ve sonunda darbeyi akamete uğratmıştır.

            Vatan hainlerinin darbe teşebbüsü; halkımız, emniyet teşkilatımız, devletine sadakatinden ödün vermeyen TSK personeli, darbe karşıtı yayın yapan medya kuruluşlarımız ve en önemlisi darbecilerin karşısında sarsılmaz iradeleriyle dimdik duran Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız  sayesinde bertaraf edilmiştir.

            Milletimiz, ülkede tek darbeci hain kalmayana ve tüm kurumlarda milletin hakimiyeti kayıtsız şartsız sağlanana kadar mücadelesini sürdürecektir.

            12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan darbecileri hak ettikleri cezaya çarptırılmış olsaydı, bugün bu alçakça darbeye yeltenen hainlerin, böyle çılgınca bir darbe teşebbüsünde bulunmaları engellenebilirdi.

            Canı pahasına, tanklara ve ağır silahlara göğsünü siper ederek 15 Temmuz darbesini engelleyen milletimiz, darbecilerin bu güzel memleketimizin havasını bile teneffüs etmesini istememektedir.

            Darbe terörü suçu işleyen hainlerin, normal hukuk kuralları çerçevesinde ve geçmişte yapılan darbe yargılamalarındaki yöntemlerle yargılanmaları, milletimizin adalet duygusunu tatmin etmekten uzak olacaktır.

            15 Temmuzda Darbe teşebbüsünde bulunan tüm hainler muvazzaf askerdir. TSK’nın uçağını, helikopterini, bombasını, mermisini, silahını kullanmış ve karşısına çıkan resmi, sivil herkese ateş ederek, bombalayarak öldürmüş olan bu vatan haini darbeciler, millete fiilen savaş açarak savaş suçu işlemişlerdir. Darbe açık bir savaş suçudur.

            Askeri Ceza Kanunu'nun 20. Maddesi “asker kişilerin askeri suçlarda ölüm cezasına çarptırılabileceği” hükmünü içermektedir ve bu madde halen yürürlüktedir.

            Düşmana karşı milleti savunması için kendine emanet edilen silahları millete karşı kullanan bu hainlerin, Askeri Ceza Kanununda öngörülen şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz.

            "Bundan sonra da bu darbe girişiminde olduğu gibi milletimizin ve devletimizin yanında olacağımızı ve canımız pahasına karşı koyacağımızın bilinmesini isteriz,

 Saygılarımızla."

 

                                                            

                                                                 Dr. Hasan Hüseyin ULUDAĞ

                                                                       Adaleti Savunanlar Derneği(ASDER) Genel Bşk.Yrd.

                                                                                   28 ŞUBAT PLATFORMU SÖZCÜSÜ

Son Düzenlenme Salı, 19 Temmuz 2016 12:15
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1 yorum

  • Yorum Linki Ali deniz Çarşamba, 20 Temmuz 2016 04:07 yazan Ali deniz

    Bu son girisim darbe otesi adeta iç savas provasidir ve ,kabul edilemez bir ihanettir,,,,ülkemizde konuçlanan hertürlü yabanci askeri unsurlar derhal sinir disi edilmelidir,,,,basta tsk olmak uzere tum kamu kurumlarinda ozel yetkilerle donatilmis darbe ve kalkisma denetmenleri konuclandirilmalidir....zira tehlike devam etmektedir......

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...