Perşembe, 01 Aralık 2016 16:57

28 Şubat Davası'nda Dilipak Dinlendi

28 Şubat davasının görüldüğü Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 30.11.2016 tarihinde deva edildi. Salonun dolu olduğu duruşmaya ilgi büyüktü.

Davaya müşteki olarak İstanbul, Eskişehir, Kayseri, Konya, Muğla’dan üye ve gönüllülerimiz de katıldı ve kendilerine yapılan bu haksızlıklara karşı mahkemedeki yerini aldılar.

Müdahil avukatları olarak Ankara’nın dışında İstanbul’dan 7 avukat davaya katıldı ve 28 Şubatta yaşananlara çok güzel bir şekilde, açıklıkla dile getirdiler.

Müşteki gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, 1991'de CIA'in kendisi ile görüştüğünü ileri sürerek, BÇG ve Fetullah Gülen  yapılanmasını, "ABD'nin Türkiye'deki taşeronları" olarak nitelendirdi. "Amerika'nın Türkiye  üzerinden İslam dünyasını dönüştürmeyi hedefleyen bir projeksiyon savaşı var." değerlendirmesinde bulunan Dilipak, 28 Şubat'tan sonra kendisine bir CD geldiğini aktararak, şunları söyledi:"Bu CD, Erbakan'a ulaşan CD'nin aynısı. Ben Erbakan'ın eski danışmanıyım, biliyorum. O toplantı GATA'daydı. Çevik Bir'in de sesi vardı. O zaman kim bunu kaydetti bilmiyorum. Kayıtta diyor ki 'Eğer hükümet üzerimize gelirse ne yapacağız?' Bunlar Gezi'de olduğu gibi bir halk ayaklanması planlıyorlardı. Hükümet  üzerimize gelirse halkı sokağa çekelim konusu konuşuluyor. 'Peki kontrol dışına çıkarsa ne olur?' diyor içlerinden biri. Bir tanesi 'Bu bir felaket olur' diyor. Bir tanesi de 'Gerekirse rejimi korumak için bunu göze almalıyız' diyordu. Erbakan'a ulaşan kaset buydu."Abdullah Çatlı'nın ölümünde de FETÖ'nün önünün açılmak istendiği ileri süren Dilipak, "Çatlı, eğer medya, borsa Erbakan'a karşı harekete geçecek olsaydı arkadan dolanıp onlarla hesaplaşacaktı. Yani Susurluk  da bunun bir parçasıydı. Fetullah Gülen'in önü açılacaktı, iktidara taşınacaktı. Ama BÇG, İslam'ın ılımlısına da karşıydı radikaline de." dedi."DEAŞ'ı kim örgütlüyorsa, İslamofobia'yı da FETÖ'yü de o örgütlüyor"Dilipak, "DEAŞ'ı kim örgütlüyorsa, İslamofobia'yı da FETÖ'yü de o örgütlüyor" değerlendirmesinde bulundu.28 Şubat'ın baskılarından ötürü gelininin okuyamadığını, psikolojik baskı gördüğünü aktaran Dilipak, suçluların cezalandırılmasını talep etti.

Dava Tansu Çiller ve diğer tanıkların dinlenmesi için 22 Şubat 2017 günü saat: 09.30 a ertelenmiştir.

Son Düzenlenme Perşembe, 01 Aralık 2016 17:23
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...