Salı, 10 Ocak 2017 11:12

BÇG sanıklarının iddiası gerçek mi ?

Yargı denetimine kapalı idari işlemler ve YAŞ kararları ile  ilişiği kesilen personelden 6191 sayılı yasa ile iade-i itibar edilen personel sayısı: 1542’dir.

  1. Bu personelden 629 kişi kamu kurum ve kuruluşlarında araştırmacı olarak göreve başlamıştır. Diğerleri emekliliği tercih etmiştir.
  2. Araştırmacı-6191  konumundaki personelden FETÖ cü olduğu gerekçesiyle 15 Temmuz’dan bugüne kadar  ilişiği kesilen personel miktarı 40 dır. Yüzdesi ise 6 dır.
  3. Açığa alındığı halde göreve iade edilen personel miktarı 11 dir.
  4. Henüz açıkta olduğu halde durumu netleşmeyen personel miktarı ise 10’dur.

28 Şubat davasında bir takım sanıklar tarafından veya bazı medya organlarında 28 Şubatta ilişiği kesilenlerin % 44 ünün FETÖ cü olduğu için ilişiğinin kesildiğinin açıklanması gerçeği yansıtmamakta ve davayı sulandırmak amacıyla yapıldığı anlaşılmaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Reşat FİDAN

Genel Başkan Yrd.

Genel Sekreter

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...