Cuma, 14 Nisan 2017 18:12

Bandırma Ziyareti Halkımızın Tepkisine Sebep Oldu

13 Nisan 2017 tarihinde, referandum kampanyası sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bandırma'ya geldiği ve 6. Ana Jet Üs K.lığını da ziyaret ettiğine dair haber ve resimler Basın-Yayın organlarında yer almıştır.  Bu cümleden olmak üzere;

1. Ülkemizde yaklaşık 63 gündür Anayasa değişikliği ile ilgili olarak lehte veya aleyhte bir kampanya süreci yürütülmektedir.

2. 15 Temmuz'da Devletimize ve Milletimize karşı bir ihanet kalkışması yaşanmıştır.  Halende darbecilere karşı mücadele kararlı bir biçimde devam etmektedir.

3. Tüm yaşananlara rağmen Ülkemize kastı olan çevreler hain emellerinden vazgeçmemişler ve her fırsatta yeni kalkışma senaryoları yazmaya devam etmektedirler.

4. Aynı çevreler yaklaşık bir ay önce "Karargâh Rahatsız" başlıklı bir manşet haberle art niyetlerini ortaya koymuşlardır. İki hafta önce de Fetö'nün medya ayağında olduğu değerlendirilen bir kısım sanıklar için mahkeme heyeti serbest bırakma kararı vermiş,  Başsavcılığın zamanında müdahalesi ile bu oyun bozulmuştur.

5. Son bir haftada, 15 Temmuz gecesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun, darbecilerin hiç bir müdahalesi olmaksızın Atatürk Havalimanı'dan çıkması, şüphe ve soru işaretlerini de beraberinde getirmiştir.

6. Böyle bir ortamda; Kemal Kılıçdaroğlu'nun kampanya süresince gittiği hiçbir vilayette Askerî mercilere bir ziyareti söz konusu değilken Bandırma'da gerçekleştirilen bu ziyaret dikkatlerden kaçmamıştır.

7. Bilhassa 15 Temmuz gecesi İstanbul üzerinde uçan savaş uçaklarının Bandırma üssünü de kullanmış olmaları bu ziyarete ayrı mana vermektedir.

8. Her ne kadar Askerî Merasim Yönergesinde milletvekillerinin ziyaretleri hakkında kısıtlayıcı bir ibare olamamakla birlikte kritik bir oylamanın hemen öncesinde bu ziyaretin kabulü ve gerçekleşmesi halkımızda infiale sebep olmuştur.

9. 15 Temmuz kalkışmasından milletimiz zarar görmüştür, ancak en büyük zarar TSK'ne verilmiştir. Kalkışmanın travması hala devam ederken Garnizon, Üs ve Birlik K. larının, farklı anlamlar çağrıştıracak bu tür ziyaretlerde daha hassas olmaları beklenmektedir.

Aziz Milletimize saygı ile duyurulur.

Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI

ASDER Yönetim Kurulu Başkan V.

Basın Sözcüsü

Son Düzenlenme Cuma, 14 Nisan 2017 18:31