Çarşamba, 09 Ocak 2013 16:20

“İncirlik Üssü’ndeki camiye coni saldırısı”

Genelkurmay İnceleme Başlattı

Adana’da yayın yapan Çukurova Merhaba adlı gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan “İncirlik Üssü’ndeki camiye coni saldırısı” haberi gündeme bomba gibi düştü. Olayla ilgili son gelişmeleri Habervaktim öğrendi.

Yerel gazetenin iddiasına göre, İncirlik Üssü’ndeki Amerikalı askerler yılbaşı gecesi 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda bulunan caminin içine girerek, minberi yıkıp, camiyi talan ettiler; Kur’an-ı Kerim-i parçaladılar...

Adana’daki STK temsilcilerinden birbiri ardına açıklamalar gelmeye başlarken, Genelkurmay’ın iddialarla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

GENELKURMAY HAREKETE GEÇTİ
 
Konuyla ilgili sorularımız üzerine Genelkurmay kaynakları, olayın kısmen doğru olduğunu ancak camide yaşanan tahribatın kimler tarafından gerçekleştirildiğinin henüz bilinmediğini söylediler.

Olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildiren Genelkurmay kaynakları, şu bilgileri verdi: “Yılbaşı gecesi nöbetçi askerlerimiz gelen sesler üzerine camiye gidiyor. O arada camiden 2-3 kaçarak çıkıp, karanlıkta kayıplara karışıyor.  Caminin camlarının kırıldığı ve minberdeki hilalin yere düşmüş vaziyette olduğu görülüyor. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Kim veya kimlerin yaptığı belirsiz. Üste Türk ve ABD’li 7 bin asker var, kim veya kimlerin yaptığı araştırılıyor.”

STK’LAR “ABD ASKERLERİ” DİYOR

Öte yandan, Sivil Toplum Örgütlerini temsilen bir açıklama yapan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, camiye yönelik saldırının ABD’li askerlerce gerçekleştirildiğini belirterek “Hiç kimse ibadethanelerimize saldıramaz, kutsal kitabımıza saygısızlık yapamaz” dedi.

OLAY AYDINLATILSIN SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN

Çalışkan ayrıca, olayın aydınlatılmasını, değerlerimize saldıran ABD askerlerinin cezalandırılmasını istedi. Çalışkan “Tepkimize kayıtsız kalındığı ve gereken yapılmadığı takdirde sorumluluğun sadece olaya karışan ABD askerleri ile sınırlı kalmayacağını, ABD Başkanı dahil tüm yetkilileri bağlayacağını bildiririz. Son olarak Türk ve ABD yetkililerin konuyu aydınlatmalarını, bu çirkin iddialarla ilgili derhal bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. 

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...