Çarşamba, 30 Ekim 2013 10:19

Batı Çalışma Grubu’nun İlk Emri

İşte Batı Çalışma Grubu’nun ilk emri

Dönemin Genelkurmay II. Başkanı Orgeneral Çevik Bir imzalı gizli ibareli belgede, her darbede olduğu gibi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın aktif görev alması, bakanlıklar dahil kamu kurum ve kuruluşlarının tamamında fişleme yapılması, tarikat, dernek, vakıf, Kur’an kursu, imam hatip okullarındaki faaliyetlerin tespit edilmesi öngörülüyor. İşi daha da ileri götürmekte sakınca görmeyen cunta, Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığının İslami yaşam tarzını benimseyen vatandaşların yoğunlaştığı mahalleleri dahi belirlemesini talep ediyor.

MURAT ALAN / İSTANBUL - Camilerin ve Kur’an kurslarının kapatılmasına, yüz binlerce insanın fişlenmesine, aralarında geleceğin komuta kademesini oluşturacak subayların da bulunduğu binlerce kamu çalışanın saçma sapan gerekçelerle işten atılmasına sebep olan Batı Çalışma Grubu’nun, kıyımı başlatan ilk emrine ilişkin belgeyi Akit ele geçirdi.

Dönemin Genelkurmay II. Başkanı Orgeneral Çevik Bir imzalı gizli ibareli belgede, her darbede olduğu gibi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın aktif görev alması, bakanlıklar dahil kamu kurum ve kuruluşlarının tamamında fişleme yapılması, tarikat, dernek, vakıf, Kur’an kursu, İmam Hatip Okullarındaki faaliyetlerin tespit edilmesi öngörülüyor. İşi daha da ileri götürmekte sakınca görmeyen cunta, Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın İslam’i yaşam tarzını benimseyen vatandaşların yoğunlaştığı mahalleleri dahi belirlemesini talep ediyor. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ele geçirilen belgenin TSK içerisinde faaliyet gösteren Batı Çalışma Grubu adlı cunta yapılanmasının ilk emri olduğunu ifade etti.

KIYIMI BAŞLATAN İLK TALİMAT

Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat post modern darbesini gerçekleştiren cunta yapılanmasına ait belgede şu ifadeler yer alıyor:  “Genelkurmay Başkanlığı 29 Nisan 1997- Deniz Kuvvetleri Komutanlığına- Konu: Batı Çalışma Grubu Rapor sistemi.

İlgi (a) ile teşkil edilen Batı Çalışma Grubu’na ilişkin rapor sistemi, ilgi (b) esaslarına göre düzenlenerek ek’te sunulmuştur.

15 Mayıs 1997 tarihinden itibaren uygulamaya başlanacaktır. Bu kapsamda Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı aşağıda belirtilen raporlar gönderilecektir.

4. Batı Çalışma Grubu rapor sistemine dahil edilecek Komutanlıklar, konunun hassasiyeti, emniyet ve gizlilik ihtiyaçları dikkate alınarak Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığınca belirlenecektir.

DERNEK, VAKIF, KURS VE İMAM HATİPLER BELİRLENECEK

5. Kuvvet komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığınca, Türkiye’nin irticai taktik resminin çıkartılabilmesi maksadıyla;

a. İl bazında varsa değişik mezhep/tarikatların yeri ve miktarı,

b. İl bazında irticaya müzahir dernek, tarikat, dergah, tekke, zaviye, türbeler, Kur’an kursları, İmam Hatip Okulları ve öğrenci yurtlarının miktarı,
c. Bunların üyelerinin sayıları ve faaliyetlerinin tespit edilmesi,
d. İl bazında faaliyet gösteren irticaya müzahir örgütler hakkında bütün bilgiler,

MAHALLELER DAHİ BELİRLENECEK

e. İl bazında … “Bazı kisvelerin giyilmeyeceğine dair” kanuna aykırı giyinenlerin yaygın olduğu mahaller ve sayılarının, bir defaya mahsus olmak, 15 Mayıs 1997 tarihine kadar Genelkurmay Başkanlığı’na gönderilecektir. Bu bilgilerde meydana gelecek değişiklik miada bağlı kalmaksızın bildirilecektir.

CAMİLER VE VAAZLAR TAKİP EDİLECEK

f. Ayrıca, ilgi (C) esaslarına uygun olarak, camilerde verilen vaazların Garnizon Komutanlıklarınca takip edilmesi suretiyle, laiklik aleyhtarı ve suç teşkil eden hususların tespit edilmesi ve yasal işlem yapılabilmesi için derhal Genelkurmay Başkanlığı’na bildirilmesi sağlanacaktır.

6. Genelkurmay İstihbarat Başkanlığınca, ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile istihbarat teşkilleri gibi çeşitli kanallardan elde edilen bilgilerin gecikmeksizin Batı Çalışma Grubu’na aktarılması sağlanacaktır.

Arz ederim Genelkurmay Başkanı emriyle, Orgeneral Çevik Bir Genelkurmay II. Başkanı.

ASDER Genel Merkezi