Pazartesi, 11 Kasım 2013 11:24

YAŞ mağdurunun maaşı ailesine

Namaz kıldığı ve eşi başörtülü olduğu için TSK’dan atıldı. Özel sektörde bulduğu işten de attırıldı. Dayanamayıp canına kıydı. 12 Eylül referandumunun ardından Yüzbaşı Yıldırım’ın eşi, kıdemli albay emeklisi maaşı almaya hak kazandı.

YAŞ kararlarıyla 1997 yılında ordudan atılan subay ve astsubaylar, askeriyeden atıldıktan sonra yaşadıklarına dayanamayıp intihar eden Yüzbaşı Abdulmuttalip Yıldırım’ın mezarını ziyaret etti. “Bu acı hikayeyi herkesin bilmesini istediklerini” ifade eden Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Kayseri Şubesi Başkanı Kemal Mete, Yüzbaşı Yıldırım’ı ihraca götüren süreci anlattı. “Rahmetli Yüzbaşı Yıldırım, 28 Şubat döneminde Urfa’da görev yaparken eşi başörtülü olduğu ve kendisi de namaz kıldığı için YAŞ kararıyla ordudan ihraç edildi” diyen  Mete “Arkadaşımızın çileli hayatını biliyoruz. Arkadaşımız, TSK’dan ihraç edildikten sonra geçimini sağlamak için Urfa Belediyesi’nde alt seviyede de olsa bir işe başladı. Bir süre sonra dönemin baskısı sonucunda belediyedeki işinden çıkartıldı. Uzun süre işsiz kalan ve hiçbir birikimi de bulunmayan arkadaşımız ailesinin zaruri  ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale düştü. Bunalıma giren arkadaşımız Urfa Öğretmenevi’nin çatısından atlayarak intihar etti. Geride dul bir eş ve 3 çocuk bıraktı” dedi. Mete, “12 Eylül referandumu sonucunda YAŞ mağdurlarına haklarının iade edilmeye çalışıldığını, intihar eden Yüzbaşı Yıldırım’ın haklarının da ailesine iade edildiğini ve Bursa’daki eşinin kıdemli albaylıktan emekli maaşı alacağını söyledi.

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...