Cuma, 22 Kasım 2013 15:29

Rövanş Değil Adalet İstiyoruz

Çağlayan Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında 28 Şubat Platformu İcra Kurulu Bşk. Reşat PETEK,  Suç işleyenlerin cezalandırılmasını talep etmek, intikam/rövanş değil, kamu düzeninin gereğidir! Bizler de, işlenen suçun hesabının sorulmasını istiyoruz! Dedi.

Yapılan basın açıklaması metni ektedir.

Emekli başsavcı Reşat Petek, grup adına yaptığı açıklamada,  "Bütün darbeler gibi 28 Şubat darbesi de sosyal, siyasal, hukuki ve ekonomik yıkımların yanı sıra, yüzbinlerce kişinin mağduriyetine sebep oldu. Her zulmün bir sonu olduğu gibi, bu zulmün de bir gün mutlaka sona ereceğini ve bu kişilere yaptıklarının hesabının sorulacağına olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik'' dedi.
Petek, 12 Eylül darbesi gibi artık 28 Şubat dönemine de ilişkin 103 sanık hakkında dava açıldığını hatırlatarak, "'Davanın sanıklarının, (bizzat uyguladıkları yargısız infazlarının aksine) evrensel hukuk ölçüleri içinde yargılanmalarına destek vereceğiz, katkı sunacağız'' ifadelerini kullandı.  
Reşat Petek, bu davada sanıklar gibi, mağdurların da talimat mahkemesinde değil davanın görülmekte olduğu Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda dinlenilmesinin zorunlu olduğunu söyledi. 
Bu davanın mağdurlarının 481 isimle sınırlı olmadığını, yüzbinlerce mağdurunun olduğunu savunan Petek, ''Darbenin failleri de 103 sanıkla sınırlı değildir. Darbenin diğer failleri medya, sermaye, yargı ve siyaset ayağıyla ilgili soruşturmanın da kısa zamanda tamamlanarak bir an önce dava açılmasını istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

Reşat FİDAN                                               

Platform Genel Sekreteri                    

28 ŞUBAT PLATFORMU

AGD- AKABE- AKDAV - ANADOLU PLATFORMU- ASDER- HİKMET VAKFI – HUKUKÇULAR DERNEĞİ- HUKUKÇU KADINLAR PLATFORMU - ENSAR-

EĞİTİM BİR SEN- MAZLUMDER - MEMUR SEN- ÖNDER – ÖZGÜRDER- SAĞLIK SEN - ULUSLAR ARASI HUKUKÇULAR BİRLİĞİ- TGTV. - 28 ŞUBAT ÖĞRETMENLER PLATFORMU

Son Düzenlenme Cuma, 22 Kasım 2013 16:19
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...