Çarşamba, 04 Aralık 2013 11:05

28 Şubat mahkemesi cezayı basına istedi!

SANIKLARIN bir bir tahliye edildiği 28 Şubat mahkemesi gazetecileri hedef aldı.

28 Şubat davasına bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin Twitter’dan paylaşımlarda bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile haber yapan bazı gazeteler hakkında gereğinin yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi. Ayrıca Sanıklar emekli Korgeneral ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, emekli Tümgeneral Ersin Yılmaz ve Mehmet Başpınar’ın duruşmalardan vareste tutulmalarına karar veren mahkeme, sanıklar emekli Orgeneral Çevik Bir ve Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve Kenan Deniz ile emekli Tuğgeneral İdris Koralp’in tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

BÇG’de brifiing vermedim

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunmasını yapan dönemin Savunma Planlama ve Kaynak Yönetim Planlama Daire Başkanı emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar, 7 Nisan 1997’de Genelkurmay Karargahı’nda yapılan toplantıya katılmadığını belirtti. Başpınar, “BÇG faaliyetleri kapsamında brifing verdiğim ifade edilmektedir ancak hiçbir şekilde brifing vermedim. Emrimde çalışan hiçbir personeli de BÇG’de brifing vermek için görevlendirmedim” diye konuştu.

Çevik Bir’den 2 takdir

Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir tarafından kendisine iki takdir belgesi verildiğini bildiren emekli Tümgeneral Başpınar, şöyle devam etti: “Bunların hiçbirinde BÇG geçmemektedir. Hiçbir evrakta da ismim, parafım, imzam bulunmamaktadır. Aleyhimde kesin, somut, hiç delil yer almıyor. BÇG yapısında yer almadığım ortadır. Beraatimi talep ediyorum.”



Kaynak: 28 Şubat mahkemesi cezayı basına istedi! - Politika - Star Gazete http://haber.stargazete.com/politika/28-subat-mahkemesi-cezayi-basina-istedi/haber-812465#ixzz2mUmMj8ft

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...