Cuma, 10 Ocak 2014 10:15

28 Şubat Davası müştekileri mahkemeden umutlu değil

 

Ergenekon ve Balyoz davalarının tekrar görülmesi gerektiği yönündeki tartışmalar, 28 Şubat davası müştekilerini umutsuzluğa itti. Eşinin başörtülü olması nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden re'sen emekli edilen Yarbay Kemal Mete, bugün 53. duruşması yapılacak 28 Şubat davasıyla ilgili, “Mağduriyetimiz yanımıza kar kalacak gibi.” yorumunu yaptı. 

Tarihe post-modern darbe olarak geçen, 1997 yılında yaşanan 28 Şubat süreci, geride asker sivil çok sayıda mağdur bıraktı. Değişen ülke şartları sonrası hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında dava açıldı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın, bugün 53. duruşması yapılıyor. 2 Eylül’den bu yana yapılan duruşmalarda tutuklu sanıkların tamamının tahliye edilmesi, mağdurları düşündürüyor. 

Eşinin başörtülü olması ve namaz kılması nedeniyle 2000 yılında yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) tarafından re'sen emekli edilen Diş Tabip Yarbay Kemal Mete de bunlardan biri. Müşteki sıfatıyla dönemin sorumlularından şikayetçi olan Mete, davada tutuklu kalmaması, Balyoz ve Ergenekon gibi davaların tekrar görülmesinin gündeme gelmesi nedeniyle umutlarının azaldığını söyledi. Balyoz ve Ergenekon davaları görülürken, tutukluluk sürelerinin eleştiri konusu olduğunu hatırlatan Mete, bu nedenle 28 Şubat davası heyetinin de 103 sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdiğini söyledi. “Mahkeme heyetinin hoşgörüsü davalılar lehine” diyen emekli Yarbay Mete, “Bu süreçte asker ve sivil çok insan mağdur edildi. Kaygımız, mağduriyetimiz yanımıza kar kalacak gibi.” diye konuştu. Bir başka mağdur Şahin Akdağ da 28 Şubat davasının gündemden düşürülmeye çalışıldığını savundu. 

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...