Perşembe, 23 Ocak 2014 10:33

Türkiye'de Siyaseti Anlamak

ASDER'in aylık konuklu toplantıları kapsamında Prof.Dr.Bekir Berat ÖZİPEK, "Türkiye'de Siyaseti Anlamak" konulu bir sunum gerçekleştirmiştir.

Prof.Özipek sunumunda özetle;

* Ülkemizde Cumhuriyetten günümüze kadar idare edenleri  ve seçimlerde söz sahibi olan grupları açıklamıştır. Piramitin üstteki küçük üçgeninde;

a.       Asker ve sivil bürokrasi,

b.      Devletçi sermaye,

c.       Eşraf’ın hâkim olduğunu,

  • Piramitin altındaki büyük  üçgende de (Çoğunluk), esnaf, memur, köylü, işçi, işsizler vb. halk kesimleri olduğunu açıkladı.

       Türkiye’nin siyasi elitleri ile halk arasında veya seçilenler ile atanmışlar arasında süre gelen çatışmalara işaret etmiş, kronikleşmiş problemlere parmak basmış ve çözüm önerileri getirmiştir.

 

       Sivil Anayasa yapılması arzusunun, oligarşiden demokrasiye doğru bir geçişin işareti  olarak algılamak gerektiğini ve   kamuoyunun bilinçlendiğini görerek umutlu olduğunu ifade etmiştir.

        Arkadaşlarımızın özlemlerini giderdiği, soru ve cevaplı güzel bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

 

Reşat Fidan

Genel Sekreter

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...