Çarşamba, 14 Mart 2018 18:13

Annesi de Başörtülüymüş

Çevik Bir Savunmasında:

Binim annem de başörtülüydü, biz böyle büyüdük dedi.

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak" suçundan yargılandığı davada, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli orgeneral Çevik Bir, esasa ilişkin savunmasını yaptı.

28 Şubat döneminde başörtülüleri okullara ve üniversitelere alınmamasına, kamu kurumlarından uzaklaştırılması için gayret sarf eden, başörtülü annelerin yemin törenlerine alınmayarak tel örgülerin arkasında bekletilen, eşleri başörtülü olduğu gerekçesiyle binlerce subay ve astsubayın ilişiğinin kesilmesine sebep olan Çevik Bir, başörtüsü yasağında BÇG'nin hiçbir ilgisinın olmadığını ve   mahkemede sanki o dönemde yapılanlardan habersiz gibi, benim annem de başörtülüydü savunmasında bulundu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Küçüksoy’un “ O dönemde Genelkurmay İkinci Başkanısınız. Sincan’da tanklar yürüyor. Planlı tatbikat deniliyor ama gazeteler, sanki silahlı kuvvetler hükümeti tehdit ediyor diye haber yapıyor. Bu haberler çıkınca Genelkurmay Başkanı ile bunların tekzip edilmesi, yalanlanması için konuştunuz mu? Sorusu üzerine “Bütün çalışmaları Genelkurmay Başkanımız haftalık arzlarında Cumhurbaşkanı’na iletti. Dedi. “Siz çıkan bu haberler konusunda tekzip ettiniz mi? Sorusuna “Hatırlamıyorum.” Cevabı verdi.

Türkiye Cumhuriyetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak suçundan yargılandığı davada, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmaları tamamlandı. Dava 13 Nisan 2018 saat:14.00 a ertelendi.

Davayı takip etmek üzere Türkiye’nin bir çok yerinden müşteki ve mühadiller ile avukatları da mahkemede hazır bulundu. Özellikle o dönemde mağdur olan öğretmenler, memurlar, askerler ile eşleri davayı takip etti. Salonda müştekiler bölümünde başörtülü avukatlar dikkati çekti.

Okunma 538 defa
ASDER Genel Merkezi

E-Bülten

E-bültenimize üye olun. Haber ve duyurularımızı kaçırmayın.

Spam göndermiyoruz.

Bu sitede yer alan yazılar, makaleler, haberler yazarların sorumluluğundadır. © 2018 ASDER. All Rights Reserved.

Design & Development by JoomShaper