Çarşamba, 28 Mart 2012 09:37

ASDER'den Bursa Barosu'na Ziyaret

Türkiye’de Bir İlk

ASDER’den Bursa BAROSU’na Ziyaret

Yeni Bursa BAROSU Başkanı Zekeriya Birkan ASDER’i Ağırladı

ASDER Bursa Şubesi bir ilki gerçekleştirdi. Bursa BAROSU Başkanı Zekeriya Birkan’ı ziyaret eden ASDER Bursa yönetimi bu güne kadar yaşanan mağduriyetlerden ve bu gün içinde bulundukları memnuniyetten bahsetti.

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Bursa Başkanı Arif Çelenk ve yönetim kurulu üyeleri Bursa BAROSU Başkanı Zekeriya Birkan’ı ziyaret ederek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. ASDER ziyaretinden memnun olduğunu dile getiren Bursa BAROSU Başkanı Zekeriya Birkan, Öncelikle ASDER olarak Bursa BAROSU’nu ziyaretinden büyük onur duyduk. ASDER kamu kurumlarından haksız yere hukuka aykırı bir şekilde inançlarından ideolojilerinden ve düşüncelerinden dolayı ihraç edildiği için mağdur olanların bir araya gelerek kurduğu bir dernek. Bundan sonra ülkemizde bu tür mağduriyetlerin olmamasını, bu tür derneklerinde kurulmamasını temenni ediyoruz.  Derneğin faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Ülkemizde demokrasi geliştikçe hukuk geliştikçe evrensel anlamda insan hak ve özgürlükleri arttıkça ASDER bünyesinde bulunan mağdurların haklarını bir bir geri aldığını gözlemliyoruz. Ama bunlar yeterli değildir çünkü bu gibi olaylar haksız yere hukuksuz yere mağdur edilmiştir. Bu mağduriyetler bu atılan adımlarla tamamen çözülemez daha fazlasının da verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bursa BARO Başkanı olarak hangi görüşte olursa olsun kim olursa olsun haksız yer hukuksuz yere mağdur edilmiş olanların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.

ASDER olarak bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz vurgusu yapan Arif Çelenk ise İlk defa bir baro başkanını ziyaret ediyoruz. ASDER ve BARO aslında her zaman dirsek temasında olması gereken iki kurum. Ama 28 Şubat süreci nedense adalete aracı olana kurumların ve kuruluşların ordudan atılan bizim gibi arkadaşlarla yan yana getirmekten uzak bir konuma düştüler. Dolayısı ile adalete sığınmak isteyen bizler adalet elçileri yanımızda göremeyince adaletin savunulması ile ilgili konu ihtiyaç haline gelince derneğimizin ismini Adaleti Savunanlar Deneği olarak koyduk. Bu nedenle Adaleti Savunanlar ismini duyanlar hukukçumusunuz diye sorarlar hukukçu kimliğimiz yok ama kurumsal anlamda her birimiz bir hukukçu kadar dolu konuma geldi dedi.

Milletin Sinesinden Başka Sığınacak Yer Bulamadık

Sığınılacak adaleti çok aradıklarını söyleyen Çelenk, milletin sinesinden başka sığınacak yer bulamadık. 12 Eylül referandumu özellikle ASDER camiası için bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Yargısız infaza tabi tutulan 3 bin civarındaki arkadaşlarımızın bugün tek tek adları yad ediliyor. Emsalleri eş değer haklara sahip oluyorlar. Dün kamu kurumlarını bir kenar bırakın özel sektörde bile iş bulmalarına engel olup yurt dışına gitmek zorunda kalan arkadaşlarımız, çocuklarına ekmek götüremediği için akıl hastanelerine düşen kardeşlerimiz tekrar devletin şefkatli elleri tarafından kucaklanmanın sevincini yaşıyorlar. BARO’nun bugün ASDER’İ kabulü Türkiye’de yaşanan olumlu değişimin bir göstergesidir.  Bursa’da gerçekleştirdiğimiz bu ilk bütün il BARO başkanlarına örnek olur temennisinde bulundu.

Konu üzerine Baroların her yerde hak ve hukuk ihlallerinde bir nevi insanların üzerinde ki kalkan gibi sığınacakları bir yer olması gerektiğini düşünüyorum diyen Bursa BAROSU Başkanı Birkan, Biz herkesi savunuyoruz. Biz insanları savunurken sormuyoruz şu inançtan mısın ya da suçlumusun suçsuzmusun. Çünkü bizim mesleğimiz bunu gerektiriyor. Adaletin tecelli etmesi ayrı bir şeydir. Biz işimizi yaparak adaletin tecelli etmesine yardımcı oluyoruz. Biz sadece para karşılığında avukatlık yapan kişiler değiliz bizim topluma karşı da belli sorumluluklarımız var açıklamasında bulundu.

Zeynep Kalaycı

Son Düzenlenme Salı, 03 Nisan 2012 08:37
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...