Pazar, 14 Temmuz 2013 15:42

ASDER Antalya Temsilciliği Eğitim Bir Sen Ziyareti

13 Temmuz 2013 Cumartesi günü ASDER Antalya Temsilciliği olarak arkadaşlarımız Sabri DUMAN, Cahit UYGUR ve Eyüp YAMACI ile birlikte Eğitim Bir-Sen Antalya Şb. Başkanı Sn. Süleyman GÖKÇEN ' i sendika şb. merkezindeki makamında ziyaret ettik.
Antalya Konyaaltı Rehberlik Araştırma Merkezinde Öğretmen olarak görev yapan Neziha ŞAHİN kardeşimize 11.07.2013 tarihinde sabah işine giderken gerçekleştirilen menfur saldırı ile ilgili üzüntümüzü  ilettik ve bu konunun takipçisi olarak yanlarında olduğumuzu bildirdik. Ayrıca menfur olayın ayrıntıları ile ilgili bilgi aldık.
Aldığımız bilgiye göre olay günü işine gitmek üzere evinden çıkan Neziha ŞAHİN kardeşimiz Pınarbaşı Mh. 5M Migros karşısındaki üst geçin altındaki durakta otobüs beklemekteyken yanına yaklaşan kimliği belirsiz bir şahıs tarafından önce sözle tacize ardından da fiilen taarruza uğramıştır. Çevredekilerin, mağdurenin yardımına koşması sonucunda saldırgan olay yerinden koşarak uzaklaşmış ve gözden kaybolmuştur.
Mağdure bacımızın sendika  ve emniyet yetkililerine verdiği bilgiye göre, saldırgan " böyle giyinip sokağa çıkıyorsunuz ! bu düzeni değiştireceğinizi mi sanıyorsunuz. sizi istemiyoruz !" gibi ifadelerle yanına yaklaştığı ardından da mağdure bacımzın üzerine gelerek ard arda yumruk atıp yere düşürdüğü öğrenilmiştir.
Saldırıya uğrayan Neziha ŞAHİN bacımızın aynı zamanda 3 aylık hamile bir anne adayı olduğunu da öğrenmiş bulunuyoruz.
Mağdure bacımızın bozulan pisikolojisi dışında genel sağlık durumunun iyi olduğunu, fakat sokağa çıkamayacak derecede kişisel güveninin yitirdiğini ve kimseyle görüşmek istemediğini de öğrendik.
Kendisini ziyaret etmek istediğimizi fakat şu günlerde bunun kendisini daha çok üzebileceğini düşünerek geçmiş olsun dileklerimizi sendika yetkilileri vasıtasıyla iletmek istediğimizi Şube başkanı Sn. Süleyman GÖKÇEN' e ilettik.
Eğitim Bir-Sen Antalya Şb. nin olay günü yapmış olduğu basın açıklamasını EK' te bilgilerinize sunuyoruz. 
Ayrıca bu gün Mısır dayanışma Platformu ve Akdeniz Dayanışma Platformu ile birlikte Muratpaşa Camii avlusunda düzenlenecek "Suriye ve Mısır Halkı ile Dayanışma İftarı" etkinliği içerisinde okunacak basın bildirisinde de olayla ilgili bir açıklama yer alacağını öğrendik. Bizler de Mısır ve Suriye Halkı başta olmak üzere tüm mazlumların yanında olduğumuzu göstermek adına orada olacağız.
Camiamıza saygıyla duyuruyoruz.

Selam ve dua ile..

Hakan ŞİMŞEK
Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Antalya Temsilcisi
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...