Çarşamba, 06 Kasım 2013 11:37

Konya'dan Ankara'ya "28 Şubat" Çıkarması

28 Şubat Platformu Sözcüsü Mehmet Şamil Şenalp, 28 Şubat Davası'nı takip etmek ve adaletin tesisine katkı sağlamak amacıyla süreçte mağdur duruma düşürülen üyelerle yarın Ankara'ya gideceklerini söyledi.

Şenalp, platform binasında düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat sürecinin millet adına hesabının sorulduğu bir yargılamanın gerçekleştirilmekte olduğunu belirtti.

Henüz yargı önüne çıkmamış olan davanın diğer aktörleriyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Şenalp, şunları kaydetti:

"Konya, 28 Şubat sürecinde en fazla mağduriyetin yaşandığı illerin başında gelmektedir. Şehrimizdeki tüm 28 Şubat mağdurlarını gerek devam eden dava dosyasına müdahale talep ederek, gerekse devam eden soruşturma dosyasına ulaştıracakları belgeler ve şikayet dilekçeleriyle 28 Şubat yargılamasına katkı vermeye davet ediyoruz. Platform olarak davanın ve soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağız.

28 Şubat sürecinde TSK ve sivil bürokraside görev yapmaktayken görevlerine son verilen ya da görevini bırakmak zorunda bırakılan mağdurlar ve avukat arkadaşlarımızla davayı takip ve adaletin tesisine katkı vermek için yarın Ankara'ya gidiyoruz."

Sürecin mağdurlarından Mehmet Kanmaz, Necmettin Kaya ile Memiş Ceyhan ise devlet ve millet için bir bedel ödediklerini, davalarının takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Son Düzenlenme Perşembe, 17 Nisan 2014 10:33
ASDER Genel Merkezi