Pazartesi, 02 Mart 2015 10:19

HESAPLAŞMA

ÇOK DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI;

Millet olarak yaşadığımız 28 şubat sürecine katkı vermek adına vesayetçi rejimden en büyük sıkıntıyı çeken YAŞZEDELER olarak  bu hukuksuz ve haksızlığa dur demek ve bu hususda bir şeyler söylemek bizimde hakkımız diyor ve haykırıyoruz.

Ortalık toz duman hani derler ya;şu feleğin işine bak bizlere ‘’vatan haini-disiplinsiz -irticacı’’yaftası vurarak  tsk.lerinden ihrac edenlerin haline şimdi bir bakın….

Bir zamanlar TBMM’nin davetine dahi icabet etmeyen darbeci generallerimizi şimdi  işledikleri darbe suçunun hesabını vermek için duruşma salonuna girerken  görmek bizleri öyle heyacanlandırıyor ki tarif edemeyiz,demek ki insan ne oldum değil ne olacağım demeli.

Rabbimize hamdolsun keser döndü sap döndü,’’bize kimse dokunamaz biz devletin ta kendisiyiz, cumhuriyeti biz kurduk onun sahibi de biziz, ancak millet dediğiniz kesimler bizim çizdiğimiz sınırlar içinde bizim müsaade ettiğimiz kadar yerde yaşar, deme kudretinden şimdi  yargı karşısında esas duruşta hesap vermeye başladılar.

28 şubat 1997 yani 18 sene önce o zamanın genelkurmay başkanı Hakkı Karadayı basit bir adli olayı bahane ederek bizler için basın önünde işte bunlar vatan haini biz boş yere bunları atmıyoruz demişti de,kendimizi milletimizin önünde suçlu durumuna düşürmüştü ve o zaman sesimize kimse kulak vermemiş en yakınımıza dahi derdimizi anlatamamıştık inandıramamıştık  .

O zaman bizler kahrolmuştuk,haklı iken haksız duruma düşmüştük,bize bazı istisna kişi ve kurumlar hariç ekseriyetle kimse sahip çıkmadı sadece bize mi?, diğer devlet memuru olan öğretmenlerimiz,polislerimiz,müdürlerimiz,başörtülü öğrenci ve memur bacılarımızda aynı akıbete maruz kaldılar.

O zamanın iktidar  partisi bakan ve millet vekilleri,belediye başkanları,yine işadamlarımız ve basınımızın değerli mensupları ve başörtülü olduğu için meclise alınmayan kadın vekilimiz Merve Kavakçı… gibi mağdurlarımızı da burada hatırlamadan geçemeyeceğim.

İşte şimdi basınımız aracılığıyla Selçuklu başkenti Konya’dan milletimize, Adaleti Savunanlar Derneği başkanlığı olarak sesleniyorum ve haykırıyorum;konuşmanın tam zamanı, elbette bu ordu bizim ordumuz,başka bir ordumuz yok senelerce yıpranmasın diye gözbebeğimiz gibi koruduk amenna…..ancak gelinen noktaya bakın darbe zihniyeti iliklerine kadar işlenmiş askeri yönetim kadrosu…

Önceleri;bizler için bunlar hain diye kılıf hazırlamalar zorlamalar, baskılar,zulümler,işkence-ler,sürgünler,ölüm döşeğinden hastaneden atmalar,operasyonda iken ihraç etmeler,askeri lojmanlardan zorla çıkarmalar, daha neler neler yaşattılar.

Dilimiz varmıyor daha fazla konuşmaya,aklımız karışıyor hatırlayınca,gözlerimiz buğulanı-yor,sık sık yutkunmak zorunda kalıyoruz,hamdolsun yeterli olmasa da  siyaseten haklarımızın bir kısmını aldık en önemlisi de DEVLET bizden özür diledi,size yapılan haksızlığı adaletsizliği kabul ediyoruz dedi,

Şimdi ise bağımsız YARGI’mız bizler adına hesap sormaya başladı, dernek olarak davaya müdahiliz ve bu yargılamadan beklentimiz  ve ümidimiz darbe zihniyetinin ve sorumlularının adil bir şekilde yargılanıp en ağır cezaya çarptırılmaları olacaktır.

Bu ülke ve bu millet hamdolsun büyük bir sıçrama yakalamış bulunmaktadır,siyaseten is-tikrar,iktisaden gelişme ve kalkınma, insaniyeten milletin değerlerinin artık dikkate alındığı bir dönem yaşıyoruz,artık geriye değil ileriye bakacağız önümüzdeki seneler içinde artık darbelerin konuşulmadığı,baskıların işkencelerin olmadığı insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmediği bir toplum olma düşüncesi ve ümidiyle sizlere selam ve saygılarımı sunuyor davamıza ses verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

 

                                                                                                                      MEHMET  KANMAZ

                                                                                                                 ASDER KONYA İL BAŞKANI

 

 

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...