Pazartesi, 02 Mart 2015 13:46

ANKARA ŞUBE 28 ŞUBAT BASIN AÇIKLAMASI

 

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ (ASDER) ANKARA ŞUBESİ BASIN AÇIKLAMASI

 

 

 

28 ŞUBAT DARBECİLERİ YARGILANMALI, DEVAM EDEN ZULÜMLERİ SONA ERDİRİLMELİDİR!

 

Kurulduğu günden bu yana darbeci cuntaların kirli oyun sahası haline getirilmiş yaslı ve güzel ülkemiz, hâlâ mahiyeti yeterince kavranamamış 28 Şubat Darbesi’nin 18. yıldönümüne girmektedir.

 

 28 Şubat Darbesi, bütün darbelerin bileşkesi, tepe noktası ; en karanlık, en acımasız, en hain cunta harekâtıydı. İstanbul sokaklarında duvarlara yazılan “Zulüm 1453’de başladı” sloganının sahipleri yılanların, devşirmelerin altı yüzyıla yaklaşan kin ve nefretlerinin azgınca dışavurumuydu. 

 

İki yüzyıldır değerleri altüst edilmiş milletimizin yeniden filizlenmeye durmuş imanına, medeniyetine, kültürel kodlarına vurulmak istenen nihaî  darbeydi. 

 

Başarıya ulaşsalardı topyekün bir imha plânı ile karşı karşıya gelmiştik… 

 

Stadlar dolusu milyonlarca Müslümanın kanını dökmeyi göze alan işadamı, sendikacı, gazeteci, STK temsilcileri ve generaller!

 

Halkına düşman, bu ülkeye aidiyeti olmayan darbeci, Batı’da yetiştirilmiş kadrolar! 

 

28 Şubat cuntasının darbe öncesi ve sonrası yaptıkları operasyonlarla milyonlarca insan fişlenmiş, yargısız infazlar, tutuklamalar, işkenceler gerçekleştirilmiştir. 

 

Binlerce dindar subay astsubay ordudan tasfiye edilmiş, bürokrasi, yargı ve üniversitelerde darbe karşıtı olduğu düşünülen kadrolar büyük baskı altına alınmış, kimilerine işten el çektirilmiştir.

 

 İmam-Hatip liselilerin üniversitelere girmelerinin engellenmesi, başörtülü kızlarımızın öğrenim haklarının gasp edilmesi, Kur’an Kurslarının azaltılması, camiiler, dinî kurum ve kuruluşların kuşatılması, Müslüman işadamlarının ekonomik lince uğramaları gibi düşmanca uygulamalarla cadı avı başlatılmıştır.

 

Cuntanın açtığı yok edilişimizin parantezi, sonsuz kudret sahibi Allah’ın lütfûyla üzerimize kapanmadı ama 12 Eylül darbecilerinin yaptığı anayasanın gölgesinde, 28 Şubat darbecilerinin çıkardığı kanun, tüzük, yönetmelikler temizlenememiş, hukuksuz yargılamalarla yüzlerce insanımız cezaevlerinde yatmaya devam etmektedir. 

 

Başta ordudan atılan subay astsubaylar olmak üzere kamudan tasfiye edilen dindar personelin birtakım hakları iade edilse bile geçmişe dönük gasp edilmiş hakları hâlâ cuntanın imâli kanun, tüzük ve yönetmelikler gerekçe gösterilerek verilmemektedir.

 

 Silahlı Kuvvetlerde alenî, kimi kamu kurumlarında üstü örtük de olsa 28 Şubat cuntasının egemenliği sürmektedir.

 

Paralel Yapı’nın ortaya çıkışından sonra 28 Şubat darbecilerinin masum olduğu yolundaki algı operasyonları maalesef hız kazanmıştır. 

 

Darbe sürecinde ordudan atılmış biz subay-astsubaylar Batı Çalışma Gurubu, Balyoz, Ergenekon, Cumhuriyet Çalışma Gurubu v.b. lerinin hukuk dışı varlığının canlı şahitleriyiz. Zulümlerinin muhatabıyız.

 

28 Şubat Darbe davasının dört başı mamur biçimde açılarak sonuçlandırılması, tarih önünde Hükümetin borcu ve vebalidir…

 

İşadamı, sendikacı, gazeteci, öğretim üyesi, savcı, hakim, polis, istihbaratçı, STK temsilcisi, general : Tüm darbeci cunta yargılanmalı, devam eden zulümleri sona erdirilmelidir.

 

Adalete olan inancımızı muhafaza etmekle beraber endişelerimizi Yüce Milletimize arz etmeyi ASDER olarak üzerimize bir borç bildiğimizi ifade eder, saygılarımızı sunarız. 28 Şubat 2015

 

 

 

Son Düzenlenme Pazartesi, 02 Mart 2015 14:43
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...