Salı, 30 Mart 2010 13:11

Sayın Hüseyin Çelik Van Milletvekili

Sayın Hüseyin Çelik  Van Milletvekili

 

28 Mart 2010 tarihli Zaman Gazetesinde yayınlanan  Bir Bahriyelinin Kahriyesi’ başlıklı makalenizi okudum. Ben de bir YAŞ’zede olarak memnun oldum. Hükümetimizin eski bir üyesi,  bugün de iktidar partisinin hala etkili bir görevlisi olarak bizleri unutmamış olmanız etkiledi beni.

Tabi ki; İskender Pala’nın meslektaşı ve arkadaşı olmanız her halde kitabını okumanızda ve duygularınızı kamuoyunda paylaşmanızda etkili olmuştur.

Bu iktidarın şanssızlığı; ülkemizin her konuda çoğu kördüğüm olmuş sorunlarını kucağında bulmasıdır. Ve hemen herkesin beklemeye tahammülünün kalmamasıdır. Yinede Allahın inayetiyle epey yol alındı. İnşaatın çatısı kapatılabilirse, restorasyon dekorasyon kolay olur bilirsiniz. İnşallah Anayasa değişikliği yapılırsa sonrası kolay olacaktır sanırım.

 Makalenizde ‘Yıllardan beri YAŞ kararları ile haklı veya haksız olarak birçok insanın ordudan atıldığını…’ söylüyorsunuz. Sizi temin ederim ki; Hak ederek hiç kimse YAŞ kararı ile atılmamıştır. Beş yıl sicilen emekliliklerin yapıldığı şubede görev yaptım. Raportörlük yaptım. Disiplinsizliği hukuken geçerli ve yeterli belge ile belgelenen hiç kimsenin dosyası YAŞ’a gönderilmemiştir. Çünkü bunların idari dava açma hakları vardır. Ve yeterli ve geçerli belge olduğundan Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde açacakları iptal davalarını kazanma şansları zayıftır. Nadiren değerlendirme hatası yapılır ve işlem iptal edilir.  YAŞ’a gönderilen dosyaların hepsinin özelliği yapılacak olan sicilen emeklilik işlemi yeterli ve geçerli hukuki belgeden yoksun olduğundan vicdanlı idari yargı tarafından mutlaka iptal edileceğinden,  idari yargı yerinde denetlenmekden kaçırılır. Bunların suçlandıkları şey kanunlarda suç da değildir. Açıkça ne ile suçladıklarını da belgeleyemezler. Ya ihbar - iftira mektubu veya aslı astarı olmayan istihbarat raporları vardır. Bilgi edinme yasası gereğince sorduklarımızın hiç birine cevap verememişlerdir. Korkaktırlar. Yaptıklarını bile açıklayamamışlardır. Mesela; benim sicil belgeme bir kağıdın üst ortasına ‘BELGEDİR’ yazılmış altına da; ‘Evine yapmış olduğum ziyarette eşinin baş örtülü olduğu görülmüştür’ altına ad soyadı, görev ve imza atılmıştır. Böyle bir kâğıt parsçı -işte gerçek kâğıt parçası budur- hangi hukuk sisteminde hukuken geçerli ve yeterli kabul edilir. Tek kişinin düzenlediği, kanunların hiçbir suretle suç saymadığı bir nedenle, hem de eşin kıyafeti nedeniyle en ağır ceza ile yani meslekten atılır.  Bunları yazı ile ifade etmek zor. Allah razı olsun İskender Hoca duygularımıza tercüman oldu. Binlerce trajikomik dramatik hikâye var.

Yine yazınızın devamında;  ‘…İçimden niçin bu trajediyi bir ibret vesikası olsun diye yazmaz diye isyan ederdim…’ diye yazmışsınız. Bu konuda da biraz haklılık payınız var. Bu milletimizin genel bir eksiliği okumayı hele de yazmayı sevmiyoruz. Buna rağmen birkaç çalışma oldu.

Derneğimiz tarafından 2000 yılında YAŞ’zede bir kısım arkadaşımızın kısa atılma hikâyelerini anlatan ‘Ben Disiplinsiz Değilim ‘adıyla bir kitap hazırlandı. Emin değilim ama sizin de adınıza meclise gönderildiğini tahmin ediyorum.

2007 yılında atılma hikayem ve mücadelemi anlattığım ve meydan okuduğum Bağımsız Türk Mahkemelerinde Yargılanmak istiyorum’ adıyla bir kitap hazırladım. Bu kitabı o tarihte Hemen hemen bütün milletvekillerine bakanlara, pek çok gazeteci, yazar, sanatçı, iş adamı,  bütün orgenerallere, kuvvet komutanlarına,  Jandarma olduğum için bütün jandarma generallerine ve rütbesine bakmadan pek çok silah arkadaşıma gönderdim. Size de gönderdiğimden oldukça eminim. Her nedense elinize ulaşmamış. Neyse İskender Hoca’nın kitabı kadar etkili olmayabilir. Herhalde o zamanki konjektürün de etkisi ile beklediğim etkiyi yapmamıştı. Neyse Bu yazınız vesilesiyle tekrar gönderiyorum.

Sayın Bakanım; YAŞ emeklilerinin dramları inanın, yazılır, anlatılır gibi değildir. Pek çok arkadaşımdan biliyorum.  Yaşadıklarını hatırlamak bile istemezler. Yaptıklarını millete anlatamayıp koskoca Genelkurmay Başkanı ( İsmail Hakkı Karadayı ) tarafından hainlik iftirası atılan bizler;

Devlete küsülmez diyen dudaklardan dua eksilmesin, Millete küsülmez diye dua edenlerden dua eksilmesin, Bu Milletin Peygamber ocağı olarak bildiği yuvadan gönül bağı kesilmesin diye biz bu devlete ve millete küsmedik ve duayı eksik etmedik ve milletimizin de temiz duygularının kirlenmesine asla müsaade etmedik.

Ancak bizim göz bebeğimiz diye titrediğimiz sustuğumuz gözyaşlarımızı içimize akıtarak kuruttuğumuz halde,  ordumuzun bugün ne hallere düştüğüne bir bakın.

Selam ve saygılarımla

Kemal Şahin

1998  16 Haziran Olağanüstü YAŞ  toplantısıyla emekli Jandarma Kurmay Binbaşı.

 

Son Düzenlenme Çarşamba, 31 Mart 2010 13:12
Kemal Şahin

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

3 yorum

  • Yorum Linki Bir Dost Pazar, 04 Nisan 2010 17:02 yazan Bir Dost

    Helal size kardeşim elinize yüreğinize aklınıza sağlık.Siz halen büyük Türk milletinin gönlüde aziz bir Subayısınız.Ne olursunuz üzülmeyiniz.Allahtan ümid ederiz ki yine üniformanıza en kısa sürede kavuşursunuz.

    Raporla
  • Yorum Linki Mehmet ERDİL Cumartesi, 03 Nisan 2010 15:10 yazan Mehmet ERDİL

    Sizi; hiç bir şey söylemeden, ikaz etmeden, savunma almadan, mahkeme etmeden hiç bir kritere uymadan adeta derdest eden, kaldırıp atan ve bu icraatında; hiç bir makama hesab verme durumunda olmayan bir kuruma karşı, dönüp; " yargılanmak istiyorum demek," kahraman şerefli bir yaşzedeyi küçültür, o zalimleri yüceltir, olmayan merhametlerine tenezzüle götürür, oysa onların hakkı, sadece bir "tükürük"tür, Kararmış ruh simalarının tam ortasına.

    Raporla
  • Yorum Linki Mehmet ERDİL Cumartesi, 03 Nisan 2010 01:51 yazan Mehmet ERDİL

    Y.A.Ş kararlarının yargıya açılması Adaletli ve Hukuki bir yol değildir. Bizatihi Y.A.Ş'ın kendisi yargıya açılmalıdır talep böyle olmalıdır. Bizim iyi niyetli siyasiler yanlış yapıyorlar. Y.A.Ş'ın yargıya açılması ile bu millet Y.A.Ş'ın ihraçtaki gerçek niyetini o zaman görebilecektir. Y.A.Ş'ın kararlarının velevki yargıya açılması gerçekleşecek olursa bu yargı her halde sivil değil askeri mahkemeler olacaktır o zaman askeri mahkemeler Y.A.Ş kararlarını nasıl yargılayacağını sivillerden çok biz biliriz. ASDER in bu konuda girişimleri olmalıdır. Olaya birde böyle bakmak yanlışmı olur?

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...