Perşembe, 25 Eylül 2014 14:10

HUZURU ARARKEN YANMAYA VARMISINIZ……

 

 

Hey,Okumuş kardeş bakarmısın…..
Tuttuğun takımın kaçırdığı şampiyonluğuna yandığın kadar, ülkende yaşanmış olan darbelere, ihtilallere, muhtıralara ve sınıf vesayetlerinden ders çıkarıp hiç yandın mı?

Doldurduğun spor loto kuponu tutmayınca yıkılıp yandığın kadar, ülke vatanseverlerinin Eğitim,Sağlık,Savunma,ekomomi ve sosyal hizmetlerde yaptığı yatırımlara senin okumana rağmen hiç katkın olmuş mu yoksa okumuşun ama   adam olamamışsın ona da  yandın mı?

Siyasette,ticarette,bürokraside,meclisde bütün gücünle post kavgası yaptığın halde ulaşamadığın makam  için yandığın gibi,samimi dostlarını kaybettiğini de hiç yandın mı

Her ayın 9-19 ve 29’un da aldığın piyango biletine ikramiye çıkmayınca eseflendiğin kadar, kaçırdığın sevgilere, samimi  muhabbetlere ve mutluluklara da hayıflandın mı?

Şöhretli bir sanatçıyı dinlemek için gittiğin salondan sokaklara dönerken sınır tanımazlığın özgürlüğü  ile gösterdiğin şiddete karşılık, nefsinin arzularını gemlemek ve  hizaya getirmek için nefsine herhangi bir hiddet ve şiddet uygulamadığına da yandınmı?

Zenginde ne varsa gelir durumuna bakmadan bendede olsun diyerek,aldığın karşılıksız paranın,hiçbir bereketi olmadığını gördüğünde; yaşadığın intihar deprasyonuna kahrettiğin kadar  içine düştüğün kredi kartı tuzağına,faiz sarmalına da yandın mı?

Alkolün,veya uyuşturucunun sarhoşluğu ile eve gelipte aynaya baktığında yaşadığın üzüntüyü, evdeki kardeşlerinin senden dolayı kaybettiği güven ve saygı kadar  onların ahlak ve faziletinde açtığın yaralara da  üzüldün mü?

Yerinde durmayan gençliğinin yavaş yavaş ihtiyarlığa doğru gittiğini farkettiğin de üzüldüğün kadar, hayatını ıskalayıp gayesiz yaşamanın verdiği ıstıraba da yandın mı?

Tuttuğun takımın kaçırdığı gole yandığın kadar, kişisel yaşantında kaçırdığın iyiliklere, hasenata ve özellikle kabirde nur ve ışık, sıratta Burak, ahrette yoldaş olacak olan kaçırdığın namazlara da yandın mı?

ÖZETLE; Sen, Kardeş…..
Sana;ne dünyada ne de ahirette beş para fayda vermeyen zevklerine gösterdiğin özeni, gel, geleceğin için kullan! Gör;”ömür sermayesi pek azdır; lüzumlu işler ise pek çoktur. Lüzumlu ömrünü lüzumsuz işlerde harcama”seni her an gören,bilen ama sana sonsuz rahmet gösteren Rabbine dön…

Yanmak mı istiyor yüreğin?

Nefsini gemleyemediğine yan,gençliğini ziyan ettiğine yan,sana yatırım yapanların güvenini sarsdığına yan,insanlara kötü örnek olduğuna yan…millete devlete ne kadar pahalıya mal olduğuna yan…saygıda kusur ettiğin ailene hayırlı evlat olamadığına yan

Cafelerde,salonlarda,stadlarda,barlarda har vurup harman savurduğun paralarla aslında HAKKARİ’de bir gencin okuma bursu olarak geleciğine yatırım yapmasına vesile olamadığına,FİLİSTİN’e,SURİYE’ye, YEMEN’e,MİYANMAR’a,AÇE’ye,KERKÜK’e,KIRIM’a ve daha  nice mazlumlara yardım yapamadığına ve en mühimi de yerinde kullanmadığın bu maddi varlığın da bir hesabının olduğuna ve o gününde yakın olduğuna YAN……

Hayatta gerçek yananlara bakıp o şahsiyetler nasıl ve kim için yanmış bilirmisin,bak öyle ise,Bediüzzaman hz.leri”Milletimin imanını selamette görürsem cehennem alevleri arasın da yanmaya razıyım,çünkü vücudum yanarken gönlüm gül gülistan olur”Yunus emre”ben gelmedim kavga için,benim işim sevgi için”Mevlana Hz.”Allah ile olduktan sonra ölümde hoş,ömürde hoştur”ifade ederek kimin için yanılacağını söylemektedirler.          Kardeş;bu örnek şahsiyetlerin yolunda yanmaya varmısın…..

**Nefsinde,toplumda,ülkende ve islam aleminde huzur ne zaman olacak diye soruyorsan cevabını yukarda ki satırlarda bulabildinse yandın demektir;ama hala  yanmak istiyorsan kaçırdığın lüzumsuz dünyevi cam parçalarına değil, kaçırdığın uhrevi elmaslara yan..!

                                                                                                                      MEHMET KANMAZ                   (mazlumun ahı)

Son Düzenlenme Perşembe, 25 Eylül 2014 14:28
Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1 yorum

  • Yorum Linki Ahmet ÇALIM Pazartesi, 29 Eylül 2014 20:23 yazan Ahmet ÇALIM

    YARABBİ, CÜMLEMİZİ RAZI OLDUĞUN İŞLER İÇİN YANANLARDAN EYLE. AMİN.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...