Salı, 21 Ekim 2014 14:45

TOPRAKLARIMIZ’DA BİRBİRİMİZİ ÖLDÜRÜYORUZ.

Medeniyet Coğrafyamız, Ortadoğu..

İnsanlık Tarihinde 100 yıl ne ifade eder ki? 2014-1914. 1914’te hedefi HASTA ADAM dedikleri Osmanlı’yı yağmalamak olan büyük savaş, 1. Dünya Savaşı başladı. Sonuç ortada. Savaş kesintisiz devam ediyor. Bakın şimdi Devletimizin hangi topraklarında savaş var?

Dünkü Şam-ı Şerif’imiz Suriye’de savaş var. Esad, Lübnan Hizbullah’ı ve İşbirlikçileri ile ÖSO arasında. Arkalarında kimler var? Esad’ın arkasında, İran, İsrail ve Rusya. ÖSO’nun arkasında Türkiye, Katar, S. Arabistan var. Halep, Kobani bölgelerinde ise IŞİD bir taraf. Karşısında Marksist PYD+PKK ile ÖSO var. IŞİD’in arkasında İsrail, İngiltere var. PYD’nin arkasında, ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya var. Koalisyon güçleri de destek oluyorlar.

Dünkü Bağdat’ımızda yani Irak’ta savaş var. IŞİD ve Hükümet arasında, IŞİD ve Kürtler arasında. Irak’ta IŞİD Sünni Arap, Kürt ve Türkmenler’den oluşuyor. Karşısında Şii Hükümet yanlısı Şii Arap ve Türkmenler. Gönüllü İran’lılar. Burada Irak Hükümetinin arkasında İran, ABD, İngiltere var. IŞİD’le savaşan Kuzey Irak Kürtleri’nin arkasında da ABD, İsrail, İran, Almanya var.

Lübnan, İsrail, Filistin Bölgesi. Savaş devam ediyor.

Mısır. BAAS’çılar halkı sürekli baskı altında tutuyor. Yemen’de iç karışıklıklar devam ediyor. Libya’da iç savaş var. Kabileleri ABD, İngiltere, İtalya ve Rusya savaş için kışkırtıp destekliyorlar. Cezayir, Fas, Tunus.. Patlamaya hazır bomba gibi zaten. Malum Sudan bölündü. Bölünmeyi kim çizmiş? Kim olacak 1958’de İngiltere.

Kafkasya’da Azeri toprakları Ermeni işgali altında. Azeriler yalnız. Ermeniler’in arkasında Fransa başta olmak üzere ABD, Rusya ve İran var. Gürcü-Abaza Savaşı devam.

Balkanlar mı? Her yeri gergin. Çünkü özellikle Bosna’da çözüm, çözümsüzlük üzerine kurulmuş.

Türkiye’de mi? Mezhepçilik, Irkçılık, İdeolojik ayrışma ve Paralel Örgütlenme ile ilgili sorunlar devam ediyor. TC. Güneydoğu Anadolu’da sürekli kan kaybediyor, itibar kaybediyor. Ülke ve devlet düşmanları AKPARTİ karşıtlığı etrafında bir araya geliyorlar. Solcu, sağcı, Kürtçü, Türkçü, Dindar, Marksist fark etmiyor. Eğer devlet ve Millet Düşmanı iseler bir araya geliyorlar. 2. Abdulhamid Han’dan bu yana ilk kez Milletle bütünleşen bir kadro iktidar. Ama sözde dindar bazı guruplarda Marksist ve Ateist PKK ile bile işbirliği yapmaktan geri kalmıyorlar.

Topraklarımızdaki kavgaların genel karakteristiğine baktığınızda;

1.  Eğer Bosna ve Azerbaycan gibi Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında bir savaş varsa, Batının tüm unsurları Haçlı Zihniyeti ile davranıyor. Adeta Din Savaşı gibi. Bir istisnası var. İran da maalesef zaman zaman Hıristiyan bloğun arkasında yer alıyor.

2. Müslümanlar birbiri ile savaşıyorsa; ilk görünen sebep; BAAS’çılık, Mikromilliyetçilik, tektipleştirme, mezhepçilik ve dikta rejimler sonucu oluşan memnuniyetsizlikler sebebiyle çıkan iç çatışmalar.

3. Birbiri ile savaşan Müslümanları kışkırtanlar aynı emperyal güçler. Düşünün tıpkı IŞİD, PYD Savaşı gibi. Her iki tarafı da hemen hemen aynı güçler destekliyor. Türkiye’nin NATO’da da müttefiki olduğu ABD şimdi, PKK’nın Suriye kolu PYD’ye açıktan silah desteği veriyor. Siz IŞİD’den İsrail aleyhinde hiçbir beyanat duyuyor musunuz? Yâda tam tersi İsrail’den IŞİD’e dönük bir eylem ve ya söz?

Özetle; 100 yıl önceki devletimizin ve Medeniyetimizin çocukları Türkler, Kürtler, Araplar ve diğerleri birbiri ile savaşıyor ve öldürüyorlar. Bunların tamamı da Müslüman. Arkalarından kışkırtanlar kim biliyor musunuz? 1. Dünya Savaşı’nda topraklarımızı parçalayanlar. BM’deki beşli çete. Onların yanına bir de İsrail’i koyun.

Her şey bu kadar açık ve aleni iken halkımız nasıl aldatılabiliyor peki?

HDP’li Altan Tan demiş ki; “Işid, Erbil ve Kobani’de ABD uçaklarınca bombalanırken Kürt gençlerinin sevinç çığlıkları atma ve halay görüntülerinin sorunlarını birtürlü kendi aralarında çözemeyen Türk-Kürt-Arap; Sünni-Şii-Alevi özellikle de yıllarca emperyalizme karşı olan sosyalist ve islamcı Ortadoğu siyasetçileri ve aydınları için bir utanç ve ibret tablosu olduğu kanaatindeyim.” Katılıyorum. Peki, Sayın Altan Tan siz kurban eti dağıtırken işkence ile şehid edilen Diyarbakır’lı gençlerin cenaze namazlarına katıldınız mı? Van’da yakılan Kur’an Kursu’nu görüp AKPARTİ’li A.Hamid GÜL gibi gözyaşı dökebildiniz mi?

Kürt Açılımını destekleyen, Türkler, Kürtler, Liberaller, Solcular, İslamcılar… TC’nde bir Türk Açılımı daha öncelikli değil mi? Tüm Coğrafyamızın ve bölgemizin barışı, Türkiye’mizdeki iç barış ve huzurdan geçmiyor mu?

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...