Cumartesi, 16 Nisan 2016 12:44

Üzülmekte zorlanıyorsunuz değil mi?

İçinde yaşadığımız toplumun önemli bir kısmı, Batı ülkelerinin birinde de olsa insanların katledilmesine üzülmekte zorlanıyor.
Buna sevinenlerden olup bitene kayıtsız kalan, olanları analiz edilecek nesnel bir olay gibi görenlere kadar değişik duygusal katmanlarda insanların katledilmesine yaklaşanların sorunu ne?
***
İnsanın veya toplumların başına cüzi veya külli, zaman zaman arızi ve semavi musibetler hep gelmiştir. Musibete uğramayan başka şehirler, başka ülkeler o musibete maruz kalanlar hakkında çok farklı görüş bildirilmiş olabilir. Hatta bunlardan bazıları bizlerde olabiliriz.
Bu hadiselerde yakınlarını kaybeden herkes, içten içe bunun kendi başlarına gelmesinden dolayı çevreleri tarafından yargılandıkları kaygısını yaşarlar.
Allah onları neden cezalandırmıştı?
Ne suç işlemişlerdi de Allah bunu onların başına getirmişti?
Dansözler, sarhoşlar, inançsızlar, Allah'a isyan ederek hayat yaşayan bir sürü kafir, münafık, fasık... neden hayatta kalmıştı da bizim  yakınlarımız kaybetmişti…?
Bizim suçumuz neydi ki, Allah bana bunu yaşatmıştı ?

Bu ve buna benzer gelgitleri bu toplum içinde bazı insanlar hep yaşadı… Ama demedi ki bunda da bir hayır vardır, almamız gereken dersler var  demedi, Demedi ki “beşer zulmeder kader adalet eder.”  

***
Yine misal  ;11 Eylül olaylarını arkadaşlarımızla izlerken,
orada ölenlerin insan olduğunu görmezden gelip,
çok az da olsa bazıları "Allahüekber" deyip sevinmişti.
Kimimizse ölenlerin insan olduğu gerçeğini görmezden gelemeyip, utanmış, sevincini dışarı vuramamıştı…
***
Daha özele indirgeyeyim:
En son Belçika’da sivillerin olduğu merkezleri basıp insanları katleden caniler,
mazaallah bize ait merkezleri, çarşıları bassalardı, Konyalı ne düşünür, Sinoplu ne hisseder, Karslı ne tepki verir, Edirneli nasıl bir psikoloji içinde olurdu ?
Üzülür müydü?
Yoksa, kimi açıktan açığa kimi gizliden gizliye, içten içe, içki içip eğlenirken öldürüldükleri için,bunu hakettiklerini düşünür, kimi sessiz kimi açıktan bu katliamı onaylar mıydı?
***
Bir toplum için bu satırların kendisine yazılabilmesinden daha utanç verici bir durum yoktur!
Evet..
Böyle olduğu için, IŞİD var..
Böyle olduğu için, dünyanın her yerinde canlı bomba olabilecek, ellerine silah tutuşturulup insanları katledecek insanlar var..
İslam coğrafyasında;
Sözde din adına insan katledenlerle onların öldürdükleri için üzülemeyenler arasında zihinsel ve duygusal bir bağ var...
Ve bu bağın meydana getirdiği kaos içindeki insan sayısı, ne yazık ki bu coğrafyanın azınlık bir kısmını teşkil etmiyor!..
***
Ey Değerli Kardeşlerim,
farkında mısınız bilmiyorum ama yüzyıllardır batı emperyalizmine karşı hesaplaşmayı ertelediklerimizle, kangren olmuş sorunlarla artık  yüz yüze gelmeye başladık.
Ezilmiş, horlanmış, yeraltı yer üstü kaynakları senelerce sömürülmüş Afrikalı, Asyalı kardeşlerimizin; Modern dünyada bir yerlerinin olup olmadığına bu hesaplaşma karar verecek.

Son Düzenlenme Cumartesi, 16 Nisan 2016 13:38
Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...