Salı, 30 Ağustos 2016 09:49

Batı Çalışma Grubu Yeniden Sahnede

Batı Çalışma Grubu (BÇG), Postmodern darbe olarak bilinen 28 Şubat 1997 tarihli Millî Güvenlik Kurulu kararlarının uygulanıp uygulanmadığının denetimi amacıyla kurulan faşist bir yapıdır. 

BÇG, Güven Erkaya’nın komutanı olduğu Deniz Kuvvetleri bünyesinde faaliyet göstermiştir. Fikir babası ise Genelkurmay 2. başkanı Çevik Bir olduğu söylenir. İrticai faaliyet içerisinde olduğunu iddia ettiği kişilere karşı tedbir almak amacıyla kurulan BÇG'nin 28 Şubat 1997 sürecinde 6 milyona yakın insanı fişlediği iddia edilmektedir. 

BÇG’nin fişleyip ordudan attırdığı kişiler arasında ben de varım. Benimle birlikte 10 bine yakın asker ordudan atılmıştır. Dile kolay bu ne demek biliyor musunuz? İşte FETÖ bu ahmak general ve amirallerin faşist usullerle ordudan dindar askerleri atmasını fırsat bilerek yapılanmış ve sonunda 15 Temmuz 2016 darbesini patlatmıştır. Yasadışı olarak kurulan bu kurum Mesut Yılmaz hükûmeti döneminde yasallaşmış, suç işlendiği en ahmak ebleh generaller tarafından da anlaşılınca birkaç yıl sonra lağvedilmiştir. 28 Şubat Dava süreci sadece bu konu üzerine yoğunlaşmış ve bu dönemde milyarlarca dolarlık yolsuzluk örtülmeye çalışılmıştır. Ne yazık ki 28 Şubat dava süreci yine FETÖ unsurları tarafından sulandırılmış darbeci faşist generaller aklanmaya çalışılmıştır.

Bu alçakça vatanı bölüp parçalamakla görevli örgüt şimdi de Nurettin Veren denilen FETÖ’nün işbirlikçisi tarafından yeniden ortaya çıkmış masum insanları bu sefer de FETÖ örgütü üyesi diye yeniden suçlayarak aşağılık emellerini gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Televizyonda Fetocu listesi olarak sunulan belgeler bu aşağılık BÇG listeleri olup hedef dağıtarak FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmeyi amaçlamaktadır.  

Taktik aynıdır. Balyoz ve Ergenekon davasında olduğu gibi açıkça faşist cuntalar şeklinde örgütlenen Kamalist yapı 28 Şubat 1997 hain darbesini yapmış yeniden darbe yapmak için hazırlıklara girişmişti.  1. Ordu karargahında gerçekleştirilen plan seminere apaçık bir darbe hazırlığı idi. FETÖ örgütünün hain savcıları burada faşist generalleri suçlamak yerine ellerinden geldiği kadar masum kişiyi davaya bulaştırdı ve sonunda hepsi birden beraat etti. FETÖ bir taşla iki kuş vurmuş hem darbecileri kurtarmış hem de kendi darbeci adamlarının önünü açmak için başarılı subayların yükselmesinin önüne geçmişti. İşte 150’ye yakın darbeci generalin 15 Temmuz darbesine karışıp ordudan atılması bunun en büyük delilidir.

Fakat alçaklık bitmedi hala devam ediyor. Bu sefer A Haber isimli televizyon kanalında FETÖ örgütünün kurucularından Nurettin Veren’i kullanmak suretiyle listeler şeklinde BÇG’nin fişlediği askerler FETO’cu diye millete yutturulmak istenmektedir. Bu sayede Balyoz ve Ergenekon senaryosu aynen devreye sokulup FETÖ örgütü korunmaya çalışılmaktadır. Bu alçakça saldırıyı yapan televizyon kanalı hatasını düzeltmek zorundadır. Bu büyük hatanın lamı cimi olmaz derhal halkımızdan ve vatanperver askerlerimizden özür dilenmesi zorunludur.

Ekranda gösterilen listedeki subayların bir çoğunu çok iyi tanıyorum. Feto’ya ilk günden düşman olanlar olduğu gibi inançlı ve namazında niyazında olan subaylar bu listede yer almaktadır. Ordudan YAŞ kararı ile atılan bir arkadaşıma listede adının geçtiğini ve müdahalede bulunması gerektiğini söyledim. Bu kişinin ilgili tv kanalı ile yaptığı görüşmeler çok ilginçtir. Ahaber, telefon ile bağlanmak istemesine rağmen bu arkadaşımıza cevap hakkını bile çok görmüştür. Not aldık biz size dönüş yapacağız gibi baştan savma bahaneler ileri sürülmüş fakat cevap hakkı hala verilmemiştir. Bu esnada listenin bir sayfa değil 10 sayfa olduğunu ve tamamen BÇG imzalı olduğu ortaya çıkmıştır.


 


İki gün önce Nurettin Veren bu sefer Akittv’de de aynı listeyi tekrar gündeme getirerek hatasını tekrarlamıştır. Ancak programa katılan diğer bir konuğun katkıları ile daha önce Ahabere bağlanamayan arkadaşımız Nurettin Veren’in yaptığı fenalığın ortaya çıkmasına yol açmıştır. Üst üste sorulan sorular karşısında Nurettin Veren, listedeki adamları tanımadığını ve listenin BÇG tarafından hazırlandığını itiraf etmiştir. 


 


Gerçekten de vermiş olduğu liste sadece bir sayfa değil en az 10 sayfadan oluşmaktadır. Ve BÇG listesidir ve 1994-1999 arası yaş kararları ile ordudan ilişiği kesilen çoğu personelin bu listede olduğu kesindir. Ancak özellikle ilk sayfa da FETÖ ile irtibatı olan bir kaç şahısın bulunması nedeni ile; liste (yani tamamı) Fetocu listesi diye meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. 


 


Nitekim sosyal medya sitelerinde BÇG listesi FETÖ listesi diye yayınlamıştır. Bu insanlar 20 yıl önce ordudan atılmış olup 15 Temmuz 2016 darbesi ile yakından uzaktan alakalı değillerdir. Böyle durumlarda “bizim abdestimizden şüphemiz yok” anlayışı işe yaramaz. FETÖ örgütünün suçuna ortak olma gibi büyük bir günah vardır. FETÖ’nün yaptığı ve çok da başarılı olduğu bir algı operasyonuna teşne olunmaktadır. Artık fitne algı ile çıkarılmakta FETÖ örgütü bu konuda çok organize olarak sosyal medyayı çok aktif olarak kullanmaktadır. Bu mücadele sadece onların attığı çamuru temizlemek şeklinde olmamalıdır.  


 


Algı operasyonu sayesinde SADAT ve Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı olan Adnan Tanrıverdi’ye yapılan iftiralar çok açık örneklerdir. İşte bu listeler de göstermektedir ki, BÇG başta olmak üzere Kamalist yapı FETÖ ile işbirliği içerisindedir. Tam şuç üstü olmuşlardır, vesselam…

Dr.Vehbi KARA

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...