Pazartesi, 19 Aralık 2016 17:13

Halep'e Yol Açın 1

İHH'nın organize ettiği İstanbul'dan başlayan ve Ankara başta olmak üzere yol boyu Türkiye'nin her yerinden katılımlarla ilk gün Konya, ardından Reyhanlı/Cilvegözü Sınır Kapısı'nda son bulacak "Halep'e Yol Açın" konvoyunu duyunca "ben buraya katılmalıyım" dedim ve hemen kaydımı yaptırdım.

Sabah saatlerinde önce İran Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması vakur bir şekilde olaysız geçti. Atılan sloganlar İHH yetkilileri tarafından seçilmiş ve disiplin içerisinde hep bir ağızdan söyleniyordu. "Katil İran Halep'ten defol!"

Daha sonra Rusya Büyükelçiliği önüne geçildi ve burada da Suriye'de katil Esed'le işbirliği yapan Rusya tel'in edildi, basın açıklaması yapıldı.

Konvoyumuz Konya'ya vardığında büyük bir coşku ile karşılandı. Konyalı kardeşlerimizin kimi el sallıyor, kimi bayrak. Her birinin yüzünde takdir edici bir tebessüm var. Sanki "keşke ben de sizinle Halep'e kadar gelebilseydim ama olmadı. Sizi destekliyor ve dua ediyorum" der gibiydiler.

Salona vardığımızda çoktan akşam olmuştu. Kılınan namazların ardından salonda program başladı.

Konuşmacıların konuşmalarında özetle "Rusya kâfir,  ancak İran güya sen müslümansın! Ancak Halep'teki tahliye hususunda Rusya İran'dan daha merhametli" vurgusu yapıldı.

İslami müziğin önde gelen isimlerinden Ömer Karaoğlu çarpıcı bir konuşma yaptı;

"İran; köpeklerinle katliam yapıyorsun. Senin öldürdüklerin Yezid değil, sen de Hüseyin değilsin! Hüseyin'in intikamını almıyorsun!

Suriye'de yanan ateşin sıcaklığı yüzümüze vuruyor. İran'ın yaptığı kahpeliktir!"

İhsan Şenocak ise; "Ey Hamaney!  Firavun çocukları öldürüp kadınları bırakıyordu. Senin eşkıyaların Halep'te kadınlara tecavüz ediyor, çocuk ve kadınları katlediyorlar.

Firavun'un sonu nasıl olduysa senin sonun da öyle olacak" şeklinde konuştu.

Diğer konuşmacılar, salondakiler ve konvoydakilerde İran'a duyulan hayal kırıklığı ve dalga dalga büyüyen bir öfke vardı.

Program sonrasında insanlar spor salonunda, camilerde, yurtlarda yattılar. Halinden şikayetçi olan bir tek kişi görmedim. Hayaller, dualar ve rüyalar yarın Cilvegözü Sınır Kapısı'na yapılacak kutsal yürüyüş içindi.

Hepimiz şunun bilincindeyiz. Türkiye İslam’ın son kalesi. Suriye'ye, Halep'e, Musul'a ve oradaki kardeşlerimize sahip çıkmak demek, İslam'a sahip çıkmak demek, Türkiye'ye sahip çıkmak demek, vesselâm..

Son Düzenlenme Salı, 20 Aralık 2016 16:15
Hakverdi ALTUĞ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...