Cuma, 15 Ağustos 2008 17:07

HUKUK MU- GUGUK MU?

“Kötü komşu insanı mal sahibi yapar”, “Ahmak dostun olacağına, akıllı düşmanın olsun” iki tane çok şey ifade eden atasözü.

CHP Grup Başkan vekili sayın Kemal KILIÇDAROĞLU  Ağustos  2008 Yüksek Askeri Şura toplantısında “İrticai Faaliyetlerinden” dolayı atılanların olmaması, bir başka deyişle YAŞ zedelerin bulunmamasından son derece rahatsız olmuşlar ki, basında yer alan açıklamalarını yaparak HUKUK’tan mı yoksa GUGUK’ tan mı yana olduğunu ortaya koymuştur. Sayın KILIÇDAROĞLU; askeri personel suç işlediği zaman suçun niteliğine göre Disiplin Amirleri ya da Askeri mahkemede  işlem görür. Bilmiyorsan öğren. Diyeceksin ki bundan önceki yıllarda neden “YAŞ” kararı  ile atılanlar oldu? YAŞ’ın böyle bir yetkisi var mı? Var. Ancak doğru olan “YARGISIZ İNFAZ” değil, YARGILAMA sonucu infazdır. Hukukun üstünlüğüdür. Geçmişte insanlara savunma hakkı yerine sarı zarflar verilerek işlemler yapıldı. B sınıfı ehliyete sahip CHP otobüsüne binen sizler de elinize kına yaktınız. İşinize geldiğinde hukuk, işinize gelmediğinde GUGUK diyorsunuz. Siyasi emellerinizi  Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden gerçekleştirme alışkanlığından vazgeçiniz.

Allah aşkına siz “İRTİCAİ FAALİYET”  ve “İMAM HATİP” dışında bir şey bilmez misiniz? Kabahat sizlerde değil sizleri yetiştiren üniversitelerimizin bazı öğretim üyelerinde, bu sıfatı yazarken de içim cız ediyor. Çünkü bu kara cüppeliler bu ülke insanlarının vergileri ile yapılan bu ilim yuvalarında o kadar  önemli çalışmalar  o kadar güzel araştırmalar yaptılar ki, dünyanın en iyi üniversiteleri  arasında bizim üniversitelerden başkası yok. Neyi ifade ettiğimi tepeden baktığınız, cahil olarak gördüğünüz, onun oyu da bir sayılıyor, benim oyumda bir sayılıyor ötelemelerine maruz kalan Türk halkı anlar, ancak sizler anlayamazsınız. Anlayamadığınızı da ortaya koydunuz.

Rektör atamaları ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylarını şiddetle eleştirdiniz. Vay efendim YÖK’ten gelen listede birinci sırada olan kişi yerine daha aşağı sıralarda yer alan kişi , ya da çok oy alan öğretim üyesi yerine, daha az oy alan öğretim üyesi rektör olarak atanmış. Boyalı basını da; her zaman olduğu gibi yanınıza, altınıza, arkanıza alarak veryansın ettiniz. AT KAÇTI ÇULU DÜŞTÜ. Sayın KILIÇDAROĞLU siz CHP’nin Ankara’daki uzaydan gelen misafirlerinden değilsiniz herhalde. Bu uygulama M.Ö ve M.S’ da vardı. Eski Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet SEZER Cumhuriyeti kollama, koruma, üniversiteleri dünyanın en saygın bilim yuvaları yapmak için bu güzide kurumlara halkımızın heykellerini dikeceği ne rektörler atadı ne rektörler! Parmak ısırtacak cinsten. Siz o tarihlerde nerede idiniz? Bir basın mensubunun  bu uygulamaları hatırlatması üzerine  doğrusu tavrınız takdire şayan bulunmuştur.

Bazen ne düşünüyorum biliyor musunuz? Sayın Başbakanı acaba annesi “KADİR GECESİ”nde mi doğurdu. Şaşırdınız değil mi? Bir tarihlerde M.Ö  bir Tuncay ÖZKAN vardı. “Cumhuriyet Mitinglerinin”mimarı, esti, gürledi bir oldu-beş oldu, ikibin oldu, sende katıl derken kanalı da yok oldu, kendi de yok olmadı bir kaldı. TSK’nın internet sayfasında gece yarısı bildirisi yayınlandı, bazı kara cüppeliler “Cumhuriyet elden gidiyor” yürüyüşü yaptılar. Anıtkabri ziyaret ettiler çelenk koydular. Türk milletinin Atası’nı da ideolojilerine alet ettiler. TÜSİAD’ın sayınları açıklamalarda bulundular. Sonuçta ne oldu, halk aldı defteri eline AK parti lehine CHP ve paralelindeki partilerin aleyhine  %6, %7, %12 ….. ceza kesti. AK parti % 47 ile ikinci defa iktidar oldu. MHP’nin de olumlu tavırlarıyla Sayın Abdullah GÜL Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu. Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’da Başbakan oldu. Şimdi gel de Sayın Başbakan annen seni acaba “KADİR GECESİNDE” mi doğurdu deme? Sayın KILIÇDAROĞLU, CHP’nin kurmayları! Afyon da kaplıcalar var. Toplu olarak gidin terleyin, yıkanın beyinlerinizdeki İRTİCA, BAŞÖRTÜSÜ, İMAM HATİP LİSELERİ ile ilgili problemlere bu su iyi gelir. Bilgisayar virüsü gibi siliyor, eser bırakmıyor. Bu ülke insanın inancı ile gelenekleri ile barışık hale geldikten sonra;

İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, özelleştirme, Kıbrıs, Avrupa Birliği ile olan ilişkiler,  Ermeni meselesi, Terörle Mücadele, Anayasa Değişikliği, Yatırımlar, Ar-Ge Faaliyetleri, Zamlar, Kuzey Irak’taki gelişmeler, Kerkük meselesi, Türk Çiftçisinin, Esnafının sıkıntıları v.b konularını ele alın fikir üretin, vatandaşın karşısına tutarlı, geçerli fikirlerle çıkın eğer M.Ö ki alışkanlıklarınıza devam ederseniz ilk seçimlerde bu millet sizleri yine öpecektir.

İnsan ne çekerse çenesinden çeker. Mevlâna’nın güzel bir sözü var, yazımı onunla bitirmek istiyorum. “Biliyorsan konuş, ibret alsınlar. Bilmiyorsan sus, adam sansınlar.”

Hicabi MERAL

Em.Dz. Öğrt.Alb.
                                                                                        Anadolu Aydınlar Ocağı Başkan Yrd.

Son Düzenlenme Cuma, 15 Ağustos 2008 17:09
Hicabi Meral