Cuma, 22 Aralık 2017 14:40

Haramilerin saltanatını yıkacağız...

Türkiye'nin öncülüğünde Mısır tarafından BMGK'ye sunulan ve ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti kabul ettiği" kararın ilgili BM kararlarına aykırı olması sebebiyle "hukuken geçersiz" sayılmasını öngören tasarı, konseyin 15 üyesinin 14'ünün lehte oyuna karşın ABD tarafından veto edildi.


*
Birleşmiş Milletlere bağlı 193 ülkeden 15’i Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesidir.5'i daimi üye 10'u geçici üyedir. Geçici üyelerin üyelikleri semboliktir. Hükümleri geçmez.


*
Bu güne kadar İsrail aleyhine alınan her kararı veto eden Amerika bu kararı da veto ederek sadece Müslümanların değil, Hristiyan aleminde tepkisini çekti.


*
İlk tepki gösteren ülke Türkiye oldu. Cumhurbaşkanlığı" vetoyu kınıyoruz" dedi.

BM meclisinde mücadele edileceği sinyalini verdi.
*
Rusya, bu vetoyu "üzüntüyle karşıladığını" belirterek, ABD’yi uluslararası toplumun iradesine aykırı davranmakla suçladı.


*
Bu 15 ülkeden yalnız Kazakistan, Senegal ve Mısır devletinin halkı Müslüman, diğerleri İngiltere, Fransa, Çin, Rusya, Uruguay, Bolivya, Etiyopya, İtalya, Japonya, İsveç ve Ukrayna halkı içinde Müslüman olsa da çoğunluğu Müslüman değil.


*
Yani bu Kudüs kararıyla Amerika, on bir Müslüman olmayan devleti de karşısına aldı.


*
Bu karar karşısında ABD temsilcisi Nikki Haley, “Bu karar bize hakarettir, bunu unutmayacağız” diye de tehditler savurmuş.

Ateş olsan cürmün kadar yakarsın.


*
Bugüne kadar dünyayı çete usulü yönetmeye alışmış oldukları için aksi olunca demokrasi, eşitlik, rafa kalktı.


*
BM Teşkilatındaki bu ahlak ve adalet yoksunu nizam değişmeli. Beşli çeteden hiç birinin aleyhine, hiçbir şekilde, hiçbir zaman karar çıkmamaktadır, Çünkü beşli çetenin veto hakkı vardır.


*
Ama bu devran dönecek,
Emin olun az kaldı.
Haramilerin saltanatını yıkacağız.

Sadece cevabı belli olmayan soru şu?

Biz mi yoksa bizden sonrakiler mi görecek?

Duamız, dünya gözüyle enkazı görmemizdir...

Selam ve hürmetle.

Nejat ÖZDEN

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...