Salı, 06 Şubat 2018 17:46

28 ŞUBAT NEDİR?

Hasretin adıdır 28 şubat, Özlemin adıdır 28 şubat, göz yaşının ,gurbetin çaresizliğin, zülmün adıdır 28 şubat. Bu ülkenin insanlarının parya muamelesi gördüğünün adıdır 28 şubat. Bir darbe ile mücadelenin  iki önemli ayağı var:

1.Darbecilerin, yardımcılarının, destekçilerinin  yargılanması  ve ceza     alması

2.Mağdurların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir ki darbenin travması atlatılsın vicdanlar rahatlasın

Şimdi bakalım bunlar odlumu? 20 yılı geçmesine rağmen daha ceza alan yok .Bakalım kimler yargılanıyor kudretliler lojmanda oturup korumayla gezenler mahkemeyi tehdit edip baskı kurmak isteyenler yani askerler. Bir kısmı alt rütbeliler ben emri yerine getirdim suçsuzum, üst rütbeliler biz milli güvenlik belgesi diyor irtica ile mücadele diyor suçsuzum ben yapmadım diyor.

Peki onca zülmü kim yaptı insanları işinden, eşinden, yurdundan yuvasından kimler ayırdı, ikna odalarında kimler çaldı genç kızların hayallerini, umutlarını, yarınlarını ve geleceklerini. Kimler yasakladı müslümanların çocuklarına dinini öğretmesini.

Şimdi ey kudretli paşalar, siz kimi kandırıyorsunuz gerçekten çok merak ediyorum siz hiç çocuklarınızı seviyor musunuz? başlarını okşayıp gözlerine bakarken neler his ediyorsunuz?  O hayallerini yıkıp umutlarını söndürdüğünüz çocuklar ve onların çaresiz babaları  gözünüzün önüne geliyormu? Hiç sanmıyorum ama gelecek bir gün… mutlaka gelecek… geç de olsa adalet tecelli edecek.Tek başınıza hücrenizde baktığınız her yerde o masum ve mahzun yüzleri göreceksiniz, akan göz yaşlarında boğulacaksınız, kabusunuz olacak ve çocuklarınız sizden utanacak gelecek nesil sizi lanetleyecek.

Şimdi bu kudretlilere destek veren yardım eden; medya,sermaye,stk,yargı,akademisyenler,siyasiler  neredeler? Hani onların dosyaları yanlarına karmı kalacak? Adelet buna izin verecek mi? Vicdanlar susacak mı? Kalemlerini ve manşetlerini silah gibi kullananlar ne olacak? Fırsat bilip ülkeyi soyan ve sömüren sermaye sahipleri para babaları ,başbakanı pijamayla  karşılayan kan emiciler ne olacak? Eyyyy adalet böylemi olur? Darbeyle mücadelede  28 şubatçılar ceza alsaydı 15 temmuza cesaret edemezlerdi..Şimdiii 12 şubatı umutla bekliyoruz umudumuzu yok etme ey adalet.!!

Gelelim mağduriyetlere 20 yıldır 28 şubat mağdurlarının mağduriyetleri giderilmedi gönüller huzur bulmadı ümitleri hiç yok olmadı;

1.Askerler (Kararname mağdurları, askeri öğrenciler, askeri memurlar, bir kısım haklarını alamayan yaş mağdurları) , öğretmenler imamlar vs.

1. 2. Brifingli yargıçların hapse attığı mazlumlar var halen hapisteler ne olacak bu mağduriyetler  ne zaman giderilecek? Eyyy vicdan sahibi yöneticiler ve irade sahipleri bu insanların yüzünü güldürün hakkı  haklıya verin dünyaya  adalet neymiş gösterin.. Gösterin ki büyük devlet olmayı gösterelim dünyaya hainlere…

Necmettin KELEŞ

Son Ekledikleri: Necmettin KELEŞ