Pazartesi, 09 Nisan 2018 09:47

'Oğlum bak git YUNAN'!

Hatırlarsınız kabadayılık taslayan bir ergeni savuşturmak isteyen gariban bir sokak temizlik işçisinin sözleriydi "oğlum bak git". Ergen haddi aşıp temizlik işçisinin sinirlerini patlatınca, süpürge kafasına inip kalkmış ergen cıyaklayarak kaçmıştı...

Görüntüler medyaya düşünce uzunca bir süre milletin ağzına pelesenk olmuştu bu söz. Çocukken sokak kavgalarında yumruklar inip kalkmadan önce sarf ettiğimiz bir söz idi bu "Oğlum bak git."

Bunu neden anlattım?

İzah edeyim.

Malum Yunanistan son zamanlarda "Oğlum Bak Git "dedirtecek tarzda saldırganlıklar sergiliyor. Peki bunun sebebi nedir acaba?
Ergenin ki gibi kendine aşırı güven mi?
Yoksa birileri gaza mı getiriyor?

Tarihte şöyle bir özet gezinti yaparak meseleyi izah etmek istiyorum. Yunanistan,1458 de hakimiyetimize girmiş. 400 yıl hakimiyetimizde kalmış.1829 Edirne Antlaşması ile bağımsızlığını elde etmiş. Batı Terör Örgütünün gazı ile 15 Mayıs 1919 da İzmir'i işgal etmiş, 9 Eylül 1922'ye de ilk "oğlum bak git" denilerek İzmir'de denize gömülmüştür.

1960'lı yıllarda Kıbrıs Türkleri soykırıma uğrayınca 20 Temmuz 1974 'te Kıbrıs Barış Harekatı ile ikinci kez "Oğlum Bak Git" demiştik.

1996 'da bir Türk yük gemisinin Bodrum'a 3,8 mil mesafedeki Kardak kayalıklarında karaya oturması sonucu doğu Kardak'a asker çıkartan Yunan'a dönemin Başbakanı Tansu Çiller 3 ncü kez "Oğlum Bak Git" demiş Kardak'a Türk bayrağını diktirmişti.

15 Temmuz işgal girişiminin faillerinden 8 darbeci asker Yunanistan'dan siyasi iltica talebinde bulunmuş ısrarlarımıza rağmen geri teslim edilmemişti, 2 Mart'ta Edirne'de sınırımızı geçen iki casus Yunan askeri yakalanınca adli sürece rağmen ısrarla teslim etmemizi istemiş teslim etmeyince de gemi azı alırcasına art arda boyundan hayli büyük tehditlerde bulunmuştu.

Bu tehditlerden bazıları şöyle;
Yunan Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Kardak'ta kırmızı çizgileri aştığını 'Suriye veya Irak değiliz...'
CB Pavlopulos, "Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız"
Savunma Bakanı Panos Kamenos 2 Yunan askerine ilişkin hem Türk-Yunan hem de Türkiye-AB ilişkilerini de ilgilendirdiğini ifade ederek "Yunan askerleri aynı zamanda Avrupa askerleridir. Yani konu Türkiye-AB ilişkilerini de ilgilendiriyor" diye konuşmuştu.
Savunma Bakanı Akis Çuhacopulos "Türkiye'nin Rumların satın aldığı S-300 füzelerini vurması halinde bunun Yunanistan ile Türkiye arasında savaş nedeni sayılacağını" ilan etti.

Görüyor musunuz?
Yunan ergeni AB ve ABD Terör Örgütlerinden ciddi gaz almış olmalı ki bu tehditleri savuruyor. Yetkili ağızların açıklamalarında AB ve NATO vurgusunun olması bunun ispatıdır.
Peki neden?
Çünkü Türkiye AB ve ABD terör örgütlerinin içimizde ve dibimizdeki uzantıları olan PKK/YPG/DEAŞ/FETÖ'yü bitirdi. Güneyimizdeki İslam toplumları ile yüzyıldır yaşadığımız psikolojik harbi yıktı. Türkiye'ye teveccühü arttı. Yeniden Büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerleniyor.
Eee bundan sonra atabileceğimiz adımları tahmin ederek ciddi ciddi korkuyor olmalılar ki yüz yıl önce olduğu gibi Yunan ergeni üstümüze salınıyor.

O halde demek lazım "Oğlum Bak Git" Osmanlı tokadı geliyor haaaa!!!

Selam ve hürmetlerimle...

Nejat ÖZDEN