Cumartesi, 07 Mart 2009 02:22

BİR (JİTEM) VARMIŞ, BİR (JİTEM ) YOKMUŞ

BİR   (JİTEM)  VARMIŞ,  BİR  (JİTEM ) YOKMUŞ

1984 yılından, yani PKK terör örgütü ile mücadeleye başlandığından beri varlığı veya yokluğu ülkemizde en çok tartışılan ve hala tartışılmaya devam edilen bir kurumdur JİTEM.

Kurumun bağlı olduğu iddia edilen Jandarma Genel Komutanlığı başta olmak üzere, Genelkurmay Başkanlığınca da defalarca inkâr edilmiştir.

Çeşitli zamanlarda kurumda görev yapan subay ve astsubaylar tarafından kurumun varlığı söylense de,

Kurum tarafından kullanılan pek çok istihbarat elamanı tarafından varlığı ifşa edilse de,

Maaş kupürü gibi pek çok belgede açıkça JİTEM kısaltması ve açılımı kullanılsa da,

Adı yasa dışı olduğu iddia edilen eylemlerle öne çıkan kurumda,  pek çok başarılı greve imza atan kahraman vatan evladı bu acımasız linçe maruz kalsa da,

Daima sorumluluk makamında olanlar inkâr, olmayanlarca kabul edilse de,

Yargı makamlarınca da tescil edilmesi bu tartışmayı bitirmeyecek.

Anlaşılan o ki; bu tartışma sürüp gidecek

Tabi ki; yasal presödüre uyulmadan kurulan bu kurumun kurulmasının sorumluları sayın generallerimiz.

Bizim generallerimiz eskiden yaparlardı  “hesap vermezlerdi”.

Şimdilerde yaptıklarını inkâr ediyorlar “hesap vermekten korkuyorlar”

Dileğim odur ki; Yargılanmaktan korkacakları için,  yasa dışı işlerin içinde olmayacakları hukuk devleti hedefine doğru ilerliyoruz.

Ergenekon Terör Örgütünün Yargılama sürecinde pek çok şaşırtıcı olaya şahit olduk.

Eskiden generaller yaparlardı inkâr etmezlerdi. Korkarak da olsa sorulduğunda yaptıklarını savunurlardı.

Kontrolsüz güç, güç değildir. Sivil iradenin denetiminde olmayan, hukukun denetimi dışında olan, bütçesi sivil irade tarafından denetlenemeyen, üstüne vazife olmayan her türlü işe gizli açık müdahale eden, Personel temin ve eğitim sistemi siyasi iradenin kontrolü dışında olup kafasına göre milli iradenin aksi istikametinde kadrolaşan güç kontrolsüz bir güçtür.

Kontrolsüz gücün nelere sebep olacağını söylemeye gerek yok. Son altmış yılda neler yaşadık ortada.

Derhal kontrol altına alınmalıdır.

Kemal ŞAHİN

E.J.Kur.Bnb.

Son Düzenlenme Cumartesi, 07 Mart 2009 07:21
Kemal Şahin

Bu kategoriden diğerleri: « "Bir Numara hata yapmaz" KÜRT MESELESİ »

3 yorum

• Yorum Linki emrullah kaya Cumartesi, 04 Nisan 2009 04:46 yazan emrullah kaya

• Yorum Linki Gökaş Pazar, 08 Mart 2009 05:53 yazan Gökaş

Altına imza atılacak bir yazı.Tebrikler.

• Yorum Linki Talha Cumartesi, 07 Mart 2009 05:23 yazan Talha

JİTEM'i herkes bildiği halde, bunlar niye inkar ediyorlar diye çok düşünmüşümdür. Meğer yasalara aykırı teşkilatlanmadan kaynaklanıyormuş , tespit için teşekkürler.