Çarşamba, 27 Haziran 2018 17:11

Sivil İnisiyatifin Önemli Sesi Olmaya Devam edeceğiz.

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ KONYA ŞUBE BAŞKANLIĞI BASIN BİLDİRİSİ

(24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ)

 

Türkiye Cumhuriyeti; devleti ve milleti ile; Halkın iradesine olan inancını, 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine karşı duyarlılığını birlik ve beraberlik içerisinde yüksek katılım ile bir kez daha göstermiştir. 

Milletimiz bu seçimlerde dış ve iç mihrakların kışkırtma ve menfi algı çabalarına karşı bağımsız iradesini ortaya koymuş ve tercihini istikrar ve huzurdan yana yapmıştır.

Seçim sonucunda ortaya çıkan tabloda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin seçilmiş İlk Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve TBMM Genel Seçimlerinde çoğunluk sandalye sayısına ulaşan Ak Parti-MHP birlikteliğinden oluşan Cumhur İttifakını ve ülke duyarlılığında hassas olan diğer muhalif siyasi partileri Konya Asder olarak tebrik ediyoruz ve TBMM'de Halkımızı temsil imkanı bulan siyasi partilerimize de başarılar diliyoruz. 

Erken seçim kararının, mevcut siyasi ve iktisadi belirsizliğin ve yeni yönetim sistemimizin tam anlamıyla uygulanması için gerekliliğine dikkat çektiğimiz bürokrasinin azaltılması başta olmak üzere Başkanlık sisteminin vaat ettiği taahhütlerin ve sistemde yapacağı kurumsal yeniliklerin de takipçisi olmayı sürdüreceğiz. 

Halkımızın yüksek sağduyu ile huzur ve barış içerisinde, yüksek katılım ile geçen seçim döneminin ardından Konya’nın ve ülkemizin seçkin sesi Konya Asder olarak beklentimiz her zamanki gibi istikrarlı, huzurlu, adaleti temel esas alan kararları ile her kesimin hassasiyetlerine duyarlı; bir 5 yıllık dönem ve hızlı karar alınmasını sağlayacak yeni sistemin bileşenlerinin tam anlamıyla uygulanması olacaktır.

Bizler de Milletimizin milli ve manevi değerlerini; her alanda dillendirip meşru dairede mücadele eden sivil inisiyatifin en önemli sesi olarak yeni yönetimle yapıcı ve katkı verici çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Seçim sonuçlarının Şehrimiz, ülkemiz ve islam coğrafyası için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Saygılarımızla.

 

                                                                       Mehmet Kanmaz    

                                                       Adaleti Savunanlar Derneği Konya Şube Başkanı

Son Düzenlenme Çarşamba, 27 Haziran 2018 17:12
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...