Salı, 09 Ekim 2018 12:14

Adalet Okulu 2018-2019, ilk dersleri ile başladı.

Aktif çalışmalarına başlamasının 1.yılını geride bırakan Genç ASDER, 2.Adalet Okulu Projesini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Kulubü işbirliği ile 6 Ekim Cumartesi günü başlattı.

Bu eğitim en geniş çerçevede katılımcıya; İslam kaynaklarının adalet öğretileri, adaletin İslam tarihi, sosyolojik, felsefi ve ahlaki arka planı, medeniyetlerin adalet perspektifleri, süregelen küresel adaletsizliklerin neden ve sonuç ilişkisi, bireyin ve toplumun hak mücadelesi konularında birikim kazandırarak gençlikte adalet mukayesesi yeteneğini ve idrakini güçlendirmesi amaçlanmaktadır.

Adalet kavramının disiplinler arası incelenerek katılımcıya adalete bakışını sadece hukuk ve politika sınırları ile sınırlandırmayıp farklı bakış açıları kazandırarak bütüncül bir adalet şuuru gelişmesi ve katılımcının sosyal ve mesleki hayatında bu şuur ile karar verebilme yetisini kazanabilmesi Adalet Okulunun sahip olduğu müfredatın çıkış noktalarından biridir.

Bu amaç ve hedefler doğrultusunda hayata geçecek olan Adalet Okulunun açılış dersi öncesinde selamlama konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Genç ASDER Başkan Vekili Eyüp Birkan ÇANAK; "Adalet Okulunun ikincisini düzenlemek üzere bu sene İZÜ Hukuk Kulübü ve Genç ASDER olarak bir araya geldik ve hazırlıklarımızı tamamladık ve sonunda çok anlamlı bir proje ortaya çıktı sloganından anlaşılacağı üzere ; Ömer ol, Ömer’i bekleme! Bu slogan aslında adalet adına vermek istediğimiz mesajın ete kemiğe bürünmüş halidir. Herkes ferdi planda Hz. Ömer R.a gibi adaletli olursa toplum değişir ve dünya değişir! Çünkü dünyadaki mazlumlar gerçek adaleti bekliyor ve bu adalet ancak İslami temelli adalet anlayışı ile gerçekleşebilir."  sözleri ile 2.Adalet Okulunun ana teması üzerine değindiler ve açılış dersinin “Küresel Adalet için İslam Birliği' konusunun seçilmesi ile ilgili olarak ta; "İlkelerinden birisi “Adaleti küreselleştirmek insanlığa borcumuzdur” olan Asderin gençlik kurulu olarak bizlerde bugün adaletin küreselleşmesinin en kati yolunun İslam birliğinin gerçekleşmesi gerçeğini vurgulamak üzere okulun açılış dersinde çok kıymetli Adnan Tanrıverdi paşamızdan “Küresel Adalet için İslam Birliği'ni” dersini dinleyeceğiz inşallah." şeklinde amacını ifade ettiler.

Ardından açılış dersi olan; "“Küresel Adalet için İslam Birliği" dersini vermek üzere kürsüye gelen ASSAM Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan TANRIVERDİ Paşamız, ilk olarak Adalet Mefhumunun önemini vurgulayarak; " Peygamber Efendimiz S.A.V, Medine"de İslam devletinin temellerini atarken yaptıkları ilk işlerden birisi kişilerin arasındaki ihtilafların çözümü için kadılar tayin etmişlerdir. Bu tercih aslında bireylerin sorunları çözülmeden devletlerin sorunları çözülmez ilkesini pekiştiren bir tercihtir. Bizimde Müslümanlar olarak Alemlere Rahmet Peygamber Efendimiz S.A.V"in yolunu takip etmemiz gerektiğinden ferdi adalet üzerine durmamız gerekir." sözleri ile bireyden başlayan adalet duygusunun önemine bir kez daha işaret ettiler. Ayrıca Adnan TANRIVERDİ Paşamız, bir müslümanın sadece diğer insanlara değil, tüm canlılara karşı adaletli olması gerektiğini vurguladılar. Paşamız Adalet Mefhumu üzerine olan dersini, Kuran-ı Kerim"den ayetler ve Hadis-i Şeriflerdeki içinde adalet kavramı geçen kısımlar üzerine "Adil bir Müslüman Ferdin" nasıl olması gerektiği ile ilgili tespitlerini ifade ederek bitirdiler.

İlk Dersin ana konusu olan; "Küresel Adalet için İslam Birliği"  konusunda ASSAM Genel Başkanı olarak ASSAM"ın İslam Birliği tasavvurunu ve neden İslam Birliğini sağlamalıyız üzerine etkili ve dirayet yüklü bir sunum yaptılar.

Dersin sonunda Adnan TANRIVERDİ Paşamız"a hediye takdimini, Genç ASDER Başkan Vekili Eyüp Birkan ÇANAK ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Kulübü Başkanı Usame TARGAL birlikte yaptılar. Ardından Paşamız, Genç ASDER ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Kulubü Yönetimleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

2. dersimizde ''Bireysel ve Toplumsal Hak Mücadelesi' konusunu anlatmak üzere kürsüye gelen Adalet Platformu Genel Başkanı Av. Bülent DEMİR, Hukuk ve Psikoloji öğrencilerinin özellikle Türkiye"de Cezaevindeki insanların adalet duygusu anlamında rehabilite edilmesi konusunda daha fazla ziyaret yapmaları tavsiyesinde buluduktan sonra Bireysel ve Toplumsal hak mücadelesi yapılırken insanın en şerefli canlı olduğunun bilincinde hareket edilerek, haksızlıkların değerlendirilmesi yapılırken insanı kalp ile algılamanın oldukça önemli olduğunu vurguladılar.

Dersin sonunda, kendilerine hediye takdimini, Genç ASDER Başkan Vekili Eyüp Birkan ÇANAK yaptı.

Genç ASDER&Genç ASSAM

Okunma 389 defa Son Düzenlenme Salı, 09 Ekim 2018 14:17
Genç ASDER

E-Bülten

E-bültenimize üye olun. Haber ve duyurularımızı kaçırmayın.

Spam göndermiyoruz.

Bu sitede yer alan yazılar, makaleler, haberler yazarların sorumluluğundadır. © 2018 ASDER. All Rights Reserved.

Design & Development by JoomShaper