Adalet Okulunda ilk ders zili çaldı!

Genç ASDER, 2017 yılı Eylül ayında başlayan aktif çalışmalarının önemli projelerinden olan 'Adalet Okulu' projesinin ilk hafta derslerine 4 Mart Pazar Günü Üsküdar Üniversitesi Merkez Kampüste başladı.

Adalet Okulu projesi ile gençlerde İslami temelli adalet anlayışını bireysel alanda temel ahlaki ilke olarak yerleştirmek, dünyada yaşanan adaletsizlikler karşısında farkındalıklarını artırmak ve sahih bir duruş sergilemelerini sağlamak, kadim medeniyetimizdeki en ileri adalet uygulamalarını gençlere hatırlatarak geleceğe sağlam bir adalet bakış açısı ile bakmalarını sağlamayı hedeflediğimiz okulumuzda ilk haftanın dersleri; 'Adalet ve Ahlak İlişkisi' ve 'Kur'an-ı Kerim'de Adalet Kavramı' oldu.

İlk dersimizden önce selamlama konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Genç ASDER Başkanı Av. Ömer Sefa HACIMUSTAFAOĞULLARI; "Adalet Okulu ile hedeflediğimiz, adaletin sadece hukukçular tarafından anlaşılması gereken bir kavram olmadığını, bu kavramı toplumun her kesiminin İslami temelli olarak anlaması gerektiğini vurgulamak ve toplumda adalet temelli bir dönüşüm sağlanmasına katkı sunmak" sözleriyle Adalet Okulu ile temelde neyin hedeflendiğini ifade ettiler. Ayrıca HACIMUSTAFAOĞULLARI; " Şu an Avrupa'nın en büyük adalet saraylarını yapmakla övünüyoruz ancak bu tek başına övünülecek birşey değildir zira esas amacın, toplumda yeşertilecek İslami temelli adalet anlayışı ile adaletin büyüyeceği ancak arandığı yerlerin küçüleceği bir toplumun inşaa edilmesidir" sözleri ile Okulun amacını daha da pekiştiren bir konuşma yaptılar.

Ardından 'Adalet ve Ahlak İlişkisi' dersini vermek üzere kürsüye gelen Burakder Başkan Yardımcısı Süleyman AYDIN Hocamız, adaletin öncelikle ahlak ile temellenmesinin çok önemli olduğunu, aklını yitirmemiş bir ahlakın toplumda yeşertilmesi gerektiğini, Peygamber Efendimiz S.A.V'in önce güzel ahlakı tamamlamak üzere geldiğini ve uygulamalarında kendi yakınları aleyhine dahi olsa adaleti ayakta tutttuğunu ve Peygamber Efendimiz S.A.V'in hayatında adaletin es geçildiği bir zamanın olmadığını vurguladılar. Özellikle gençlerde İslami temelli adalet anlayışının önce amelden değil, iman ve ahlaktan başlayarak amellere doğru uzayan bir sistematiğin içerisinde yer bulmasını sağlamanın önemine vurgu yaptılar. Hocamız, dersin sonlarına doğru, insanda adalet ve ahlak duygusunun doğuştan gelen bir özellik olduğunu ortaya koyan deneysel bir çalışmanın videosunu bizlerle paylaştılar. Ayrıca Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed S.A.V'in en küçük bir olayda dahi kendi aleyhine dahi olsa adaleti ayakta nasıl tuttuğunu anlatan bir olayı bizlerle paylaştılar.

Dersin sonunda Süleyman AYDIN Hocamıza, 'El-Adl' İsm-i Şerifin yazılı olduğu tabloyu aynı zamanda lise yıllarından öğrencileri olan Genç ASDER Eğitim Birimi Başkanı Furkan CANTÜRK ve Eğitim Birimi Başkan Yardımcısı Ahmet TAŞER takdim ettiler.

2. dersimizde ''Kur'an-ı Kerim'de Adalet Kavramı' anlatmak üzere kürsüye gelen Mazlumder Genel Başkanı Ramazan BEYHAN Hocamız, Adaletin Kur'an-ı Kerim'de bir emir olduğunu ve adaletin temel olarak 'denklik', 'bir şeyi yerli yerine koyma', 'hakkı yerine getirme' 'kendi nefsine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapmama' olarak temel başlıklar halinde ifade edilebileceğini vurguladılar. Kur'an-ı Kerim'de hem kişisel adaleti hem toplumsal adaleti hem de uluslararası adaleti vurgulayan ayetlerin olduğuna örnekleri ile işaret ettiler. Küresel çapta yaşanan adaletsizliklerin öncellikle toplumsal değişim ile bertaraf edilebileceğini vurgulayan hocamız, Allah-u Teala'nın sonsuz adaletinin yanı sıra sonsuz ihsan sahibi oluşuna vurgu yaparak İslam'ın rahmet yönünün önemini detaylandırmış oldular.

Dersin sonunda, kendilerine 'El-Adl' İsm-i Şerifin yazılı olduğu tabloyu, Genç ASDER Teşkilatlanma Birimi Başkanı Eyüp Birkan ÇANAK takdim etti.

Genç ASDER&Genç ASSAM

Okunma 328 defa Son Düzenlenme Perşembe, 15 Mart 2018 10:03

E-Bülten

E-bültenimize üye olun. Haber ve duyurularımızı kaçırmayın.

Spam göndermiyoruz.

Bu sitede yer alan yazılar, makaleler, haberler yazarların sorumluluğundadır. © 2018 ASDER. All Rights Reserved.

Design & Development by JoomShaper