Salı, 14 Mayıs 2013 22:52

ASDER Bursa Aylık Toplantı

Asder Bursa Şubesi aylık toplantısını Yayla sofrasında gerçekleştirdi, Mayıs ayında yeni anayasa,akil insanlar ve PKK nın çekilmesi gündemi ile toplandı, toplantıya Bursa Asder üyeleri ve yönetim kurulu katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Asder Bursa şube başkanı Arif Çelenk beklediğimiz yeni anayasa çalışmaları geciktiği için endişelerimiz artıyor, fakat toplumsal mutabakat için akil insan gruplarının oluşturulması ve çalışmalara başlaması ümitlerimizi arttırıyor, ayrıca PKK nın çekiliyor olması da memnuniyet vericidir dedi.
Marmara bölgesinde çalışmalarını sürdüren akil insanlar toplantısında da görüşlerini ifade ettiğini belirten Çelenk Türkiye'nin her şeyden önce bir uzlaşma zeminine ihtiyacı olduğunu vurguladığını belirterek bu coğrafyada birlikte geçinmek ve yaşama zorunluluğumuz vardır, PKK nın çekilmesi konusunda kimsenin burnu kanamadan çekilme işlemi gerçekleşmelidir ve tüm taraflar buna hassasiyetle yaklaşmalıdır dedi.
Toplantıda ayrıca Asder üyelerinin 6191 sayılı kanun ile verilmeyen hakları ile ilgili konular tartışıldı, hükümetimizin mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi hususunda yeni bir çalışma başlatması gerektiği vurgulandı.

Son Düzenlenme Çarşamba, 15 Mayıs 2013 14:39
ASDER Genel Merkezi