Salı, 14 Mayıs 2013 14:51

Asder, Çözüm Süreci İçin Yollarda

 

- Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, Kütahya'daki sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Hacımustafaoğluları, Türkiye'nin diğer şehirlerinde olduğu gibi Kütahya'da da halkın çözüm sürecine olan desteğini araştıracaklarını ve bunu bir rapor haline getirerek kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

ASDER yöneticileri, Kütahya Öğretmenevi Konferans Salonunda Kütahya'daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle buluştu. Derneklerinin çözüm sürecine destek kararının ardından nisan ayı içerisinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halkın farklı kesimlerini temsil eden 50'ye yakın sivil toplum örgütüyle görüşme yaptıklarını ifade eden Hacımustafaoğlulları, yaptıkları çalışma neticesinde Güneydoğu'da insanların çözüm sürecine desteğinin yüzde 100'e yakın olduğunu görmekten memnuniyet duyduklarını anlattı.

Hacımustafaoğulları, “Dernek olarak bizler ilk önce adaletin sağlanması için çalışıyoruz. Çözüm sürecinde Akil İnsanlar Heyetleri Türkiye’nin yedi bölgesinde çalışmalarını sürdürürken bizler de sivil toplum kuruluşu olarak böyle bir süreçte tepkisiz, bigane kalamazdık. Gerçek durumun ortaya çıkması lazım. Türkiye’nin ayağında pranga olan terör sorununun bir an önce çözülüp Türkiye’nin kendi içerisinde var olan enerjinin dışarı çıkarılması lazım. Dünyanın buna ihtiyacı var. Orta doğunun buna ihtiyacı var. Bu anlamda bütün sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’nin her tarafında elini taşın altına koyması lazım” diye konuştu.

"FİKRİ OLANLAR FİKİRLERİNİ İFADE ETSİN"

Çözüm sürecinin uzun bir süreç olduğunu ve bunu sabırla sürdürmek gerektiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Hacımustafaoğulları, “İnsanlarda bazı yargılar var. Bazı şeylerin konuşulması, tartışılması zor. Bu süreçte bunu yaşıyoruz. Bizim hükümetle, devletle alakamız yok. Gayet rahat bir şekilde konuşuyoruz. Fikri olanlar fikirlerini ifade etsin. Dernek olarak Türkiye genelinde çalışıyoruz. Heyetlerimiz her bölgede fikir alış verişlerinde bulunuyor. Topladığımız bu fikirleri rapor haline getirerek kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine sunacağız. Bu sürecin doğru çalışması için bunu yapacağız. Ortak akıl ne ise, bir tarafı yaparken diğer bir tarafı yıkmadan, dengeleri gözeterek çalışmak gerekir. Bu şekilde yapılan çalışma başarıya ulaşabilir ve inşallah geleceğimiz aydınlık olur. Bizim bu ziyaretlerdeki amacımız bu” şeklinde konuştu.

ASDER’in askerlerden oluşan bir dernek olduğunu, mesleklerinin de askerlik olduğu için sürece farklı bir bakış açısı ile yaklaştıklarını anlatan Hacımustafaoğulları, Güneydoğu illerini ziyaretlerinde bölgenin bölünme gibi bir kaygılarının ve taleplerinin olmadığını gördüklerini, bölge halkının çözüm sürecine yüzde 100’e yakın destek verdiğini kaydetti.

Daha sonra düzenlenen toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri süreç hakkında fikirlerini bildirdiler.

İHA

Kaynak : http://www.haber3.com/asder-cozum-sureci-icin-yollarda-haberi-1964572h.htm#ixzz2TGdAUnqi

 

Son Düzenlenme Salı, 14 Mayıs 2013 14:59
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...