Perşembe, 22 Aralık 2016 12:10

"15 Temmuz Yeşeren Ümmet Şuuru Ve Halep Dramı" Konferansı

ASDER Genel Başkan Yardımcısı Çelenk:"Halep'e her düşen bomba, Türkiye'ye ve kalbimize düşüyor. 15 Temmuz'da okunan salaları, yapılan duaları Halep ve mazlum ülkeler için daima yapmalıyız."

 

Bursa (AA) - Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Arif Çelenk, "Halep'e her düşen bomba, Türkiye'ye ve kalbimize düşüyor. 15 Temmuz'da okunan salaları, yapılan duaları Halep ve mazlum ülkeler için daima yapmalıyız." dedi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Fethiye Yerleşkesindeki Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "15 Temmuz Yeşeren Ümmet Şuuru ve Halep Dramı" konferansı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Çelenk, burada yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinde de Türkiye'de sıkıntılar yaşandığını, öğrencilerin kıyafetlerinden dolayı derslere alınmadığını hatırlattı.

28 Şubat'ta yok edilmek istenen neslin ve o neslin çocuklarının 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal edilmekten kurtardığını belirten Çelenk, "15 Temmuz milletimizin yeniden dirilişidir. Asım'ın neslinin yeniden şahlanışıdır. Bizim sorumluluğumuz 780 bin kilometrelik alanla sınırlı değildir. Bütün gönül coğrafyasının umudu Türkiye'dir." dedi.

Çelenk, Türkiye ne kadar güçlü olursa İslam aleminin ve mazlum milletlerin de o kadar rahat olacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"bugün Halep'te bir medeniyet yok ediliyor, insanlık bitiriliyor. Maalesef orayı yok edenler batılı devletler ve onun yerli uşaklarıdır, Gerek Halep gerekse İslam coğrafyasının umudu Türkiye'dir. Detaylarla boğulmayan ve birbirimizi sevip kenetlenmemizde siz gençler öncü olun. Bizler birlik olunca topların, tankların ve helikopterlerin durduramayacağını 15 Temmuz'da gördük. 15 Temmuz sadece milletimizin değil ümmetin dirilişidir. Halep'e her düşen bomba, Türkiye'ye ve kalbimize düşüyor. 15 Temmuz'da okunan salaları, yapılan duaları Halep ve mazlum ülkeler için daima yapmalıyız. Gün birlik olma günüdür."

Plaket takdiminin ardından sona eren programa, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Murat Yurtsever, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ile akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Milliyet

Son Düzenlenme Perşembe, 22 Aralık 2016 12:19
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...