Cuma, 13 Mart 2020 11:55

Yardımlarınız Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Asder bünyesinde başlatılan ve çevremizde bir çok gönüllümüzün destek verdiği BİR EKMEĞİ DE SEN PAYLAŞ konulu İdlip’e Un Kampanyası çerçevesinde bağışçılarımızın yardımları alınmıştır. Yardımlar Hayrat Yardım ile birlikte un alınarak bölgeye gönderilmiştir.

Yardımlar bölgede ekmek haline getirilerek Esed zulmünden evini terketmek ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan öksüz, yetim, dul ve ihtiyaç sahibi kişilere dağıtılmıştır. Asder’i temsilen bölgeye giden Reşat Fidan ve Gürcan Onat ile Hayrat Yardım Yetkilileri İdlip Şehir Merkezinde ve İlçelerde yardımların dağıtımlarına eşlik etmişlerdir.

Bölgede görülen manzarayı anlatmakta güçlük çeken arkadaşlarımız, evlerini terk etmek zorunda bırakılan kardeşlerimizin barınma, yiyecek, giyecek ihtiyaçlarının halen devam etmekte olduğunu gözlemlemişlerdir.

Kardeşlerimize yardımda bulunan siz bağışçılarımıza, bölgeye giderek yardımların dağıtımına vesile olan Asder ve Hayrat Yardım görevlilerine can-ı gönülden teşekkür ederiz. Allah yapmış olduğunuz yardımları kabul etsin.

BİR HATIRA

İdlip Şehir Merkezinde ihtiyaç sahiplerine ekmek, giyim eşyası ve ayakkabı yardımı dağıtıyoruz. Bir eve geldik ki burada 40 kişi yaşamaktadır. Yaklaşık 80/90 yaşlarında Ahmet Dede’ye sorduk.

  • Buraya nereden geldiniz?
  • İdlip’in güneyinde Maaret El Numan ilçesinden geldik.
  • Kaç kişi yaşamaktadır?
  • 5 dul bayan ve 35 yetim çocuk yaşamaktadır. Rusya ve Esed’in uçaklarından atılan bombalar ile 6 oğlum şehit oldu, bende yaralandım, bacağımdan ameliyat oldum. İlçede kimse kalmadı, bombalardan kaçanlar güvenli bölgelere göç ettiler, bir çok kişi hayatını kaybetti. Ben de dul kalan gelinlerim ve yetim çocuklarımı alarak buraya sığındım.
  • Bu bayan ve çocukların hepsi burada mı kalıyorlar?
  • Evet, ben ise dışarıda bulunan bir aracın içerisinde yatıyorum. Allah büyüktür, Allah bize yardım eder.

Kardeşlerimizin yardımı ile yaşamlarını sürdüren bu ailedeki yetim çocukların sizler adına başları okşandı, giyindirildi.

ASDER GENEL MERKEZİ

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...