Perşembe, 17 Aralık 2009 16:44

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ (ASDER) BASIN AÇIKLAMASI

‘GENELKURMAY BAŞKANI’NIN 17 ARALIK 2009  AÇIKLAMASINA CEVABIMIZDIR’

“Yargı  üzerinde baskı oluşturamazsınız”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un Oruç Reis Fırkateyninde ve Trabzon’da bulunmayı özellikle vurgulayarak yaptığı  ''Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı psikolojik harekat yürütenlere diyorum ki bulunduğunuz yol, bulunduğunuz yer doğru değildir'' açıklaması kendi içinde çelişkiler taşımaktadır.

1-Birinci anlamlı bilgi Deniz Kuvvetlerinin Batı Çalışma Grubu gibi siyasete müdahale grubu  uygulaması icracılarının ve bugüne uzanan halen yargılaması süren Cuntacı uzantıların çoğunlukla Denizci olmasıdır.

İkinci anlamlı bilgi basın açıklaması için Trabzon gibi Milliyetçi duyarlılığın yüksek  olduğu bir yer ve DzKK gemisinin seçilmesidir.

Bu tercihlerden “Biz geçmiş yaptıklarımıza sahip çıkıyoruz” biçiminde darbeci damarın moral kazanması amacı dikkati çekiyor.Diğer taraftanda Türk kimliği dışında kimliği kabul etmiyoruz mesajında ısrar devam ediyor.

2-“Adli makamların ihbar mektuplarına ve gizli tanıkların verdikleri ifadelere karşı daha duyarlı ve daha dikkatli hareket etmeleri gerektiğine işaret ederek, bu gibi durumlarda Türk Silahlı Kuvvetleri ile bilgi teatisi ve iş birliğinde bulunulmasını, aksi durumlarda kurumlar arası çatışmalara neden olunabileceğini” söyleyerek Yargı üzerinde baskı oluşturulmuştur.

Genelkurmayın arşivlerini açmayan sivil savcıları karargaha sokmayan sadece emir komutası altındaki savcılara güvendiğini eylemleri ile yansıtan Genelkurmay Başkanı üstüne üstlük ‘çatışma’ gibi bir kelime kullanmıştır.

Yargı ve TSK çatışabilr diyerek “gözdağı verme” pozisyonu gerçekte “doğru yol ve doğru yer” değildir.

GNK Başkanı suç işlemiştir. Askeri gücün yargıya kamuoyu önünde mesaj vermesi suçtur.Tarbzon’da savcıların harekete geçmesi gerekir.

3-Diğer taraftan Sayın Başbuğ’un Reşadiye’de 7 Mehmetçiğimizin şehadeti ile ilgili görev ihmali konusuna hiç değinmemesi ilginçtir.O bölge teröre duyarlı bölge ve zırhlı taşıyıcıları mevcut olan Jandarma bölgesidir,askerlerimizi korumasız olarak gönderen amirler hakkında neden soruşturma açılmamıştır.

Bunun cevabını bekliyoruz  Ayrıca sivil savcılar konuyu olası kasıt açısından incelemelidir.Ancak Kamuoyunun vicdanı böyle rahatlar.Bu şüpheden kurtulmanın başka yolu yoktur.

4-TSK nın içindeki ‘Darbeci Vicdansız’ların temizlenmesi gerekir.Bu konuda nasıl bir işlem başlatıldığı konusunda açıklama yapmadan haklı eleştirilere psikolojik harekat demek algı çarpıklığıdır.

Eğer TSK yı değil TSK içinde yanlış yapanları düzeltmek için eleştirenleri “Kendilerin karşı savaş yürüten” olarak tanımlıyorsanız hata içerisindesinizdir.

Yahut bu yazı ve sözleri Asimetrik Psikolojik Harekat olarak değerlendiriyorsanız karşı asimetrik savaş yapıyorsunuz demektir. Konuya yandan cevap vermek Genelkurmay Başkanının duruşu olmamalıydı.

5-Eğer arşivlerinizi darbeyi araştıran savcılara açmış olsaydınız bu tepkinizde haklıydınız.

Eğer darbe andıçları ile ilgili açık ve net duruş gösterseydiniz haklıydınız.

Eğer bazı darbeci subaylara sahip çıkmasaydınız haklıydınız.

Eğer roketatara boru, adli tıpça onaylanmış metne kağıt parçası demeye devam etmeseydiniz haklıydınız.

Eğer Koç müzesindeki 400 kiloluk dinamitlere görev ihmali diyerek örtbas etmeseydiniz haklıydınız.

Eğer Bingöl de 33 erin şehit edimesi olayını görev ihmali diyerek örtbas etmeseydiniz haklıydınız.

Eğer Reşadiye de 7 şehit askerimizle ilgili görev ihmali olanlara TSK dan uzaklaştırsaydınız haklıydınız.

Eğer Dağlıca’da yaşanan olayda görev ihmali olan subaya ödül vermeseydiniz haklıydınız.

Görev ihmalinde ölen sizin çocuğunuz olsa o subaylara ihtar cezası ile yetinirmiydiniz?

Sayın Başbuğ şimdi bu sorulara cevap vermek yerine “Yandan cevap”lar vererek tehdit kokan, denizcilere sahip çıkan konuşmalar yaparak Ordumuza olan sevgi ve güveni artıramazsınız.

Bu millet artık baskı,korku ve tehditle yönetilemez bunu halen anlamayan genelkurmay başkanı taihi bir yanılgı içindedir.

Türk toplumunun açıklık ve netlik istemesine karşılık vermek  asimetrik psikolojik savaşa verilecek en iyi cevap olmaz mı?

6-Genelkurmaya Başkanı toplumun ortak değerlerinden bahsediyor.Ama toplumun yarıdan fazlası kıyafeti nedeniyle kışlaya giremiyor.

Hangi ortak değerden söz ettiğini açıklamasını bekliyoruz. Bu millet yaldızlı konuşma değil gerçekleri öğrenmek istiyor.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.17.12.2009

Nevzat TARHAN

ASDER GENEL BAŞKANI

 

Son Düzenlenme Perşembe, 17 Aralık 2009 20:45
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

9 yorum

  • Yorum Linki yavuz yılmaz Pazar, 27 Aralık 2009 01:31 yazan yavuz yılmaz

    Hocam ağzınıza sağlık.sizleri seviyor ve destekliyoruz.Dualarımız sizinle.Allah yar ve yardımcınız olsun.

    Raporla
  • Yorum Linki musafa dogan Cuma, 25 Aralık 2009 01:18 yazan musafa dogan

    TSK türk halkı nezdindeki en güvenilir kurum olma özelligini kaybetmek istiyor galiba.. neyse.
    hcam başkmliginiz hayırlı olsun sizi gıyaben tanıyorum...

    Raporla
  • Yorum Linki ademçevik Çarşamba, 23 Aralık 2009 04:45 yazan ademçevik

    genelbaşkanımıza ve tüm camiamıza hayırlı bereketli ömürler duasıyla... trabzon konuşmasını üsküdar cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. vakit gazetesi "başbuğ haddini bilsin" manşet yaptı http://ilkelbasbugazledilsin.blogspot.com

    Raporla
  • Yorum Linki Fatih ÖGE Pazartesi, 21 Aralık 2009 12:57 yazan Fatih ÖGE

    Sayın Başkan, ağzınıza sağlık, kaleminize kuvvet... Bu millet artık çömez asker değil, olanları çok iyi anlıyor; ancak sizin ve sizin gibi cesur yazarlarımızın ve düşünce adamlarımızın halkın düşüncelerine tercüman olmasına gerçekten şu zor günlerde çok ihtiyacımız var. Öyle ki Sayın Başbuğ etrafında gördüğü birkaç gerçekten bihaber olan vatandaşı görüp, genelin de yanlarında olduğunu zannediyor; yazık...

    Raporla
  • Yorum Linki R. Ercan BİTİKÇİOĞLU E.Hv.Plt Cumartesi, 19 Aralık 2009 21:10 yazan R. Ercan BİTİKÇİOĞLU E.Hv.Plt

    Kıymetli, dosdoğru ve hakiki bir ilim adamının gözüyle; askere askerin mert cevabı... Psikolojik harekâtı dilinden düşürmeyen Genel Kurmay Başkanı'nın bir Prof psikiyatri aliminin tahlilleriyle muayenesi... Herşeye ve tüm yanlışlarına rağmen işgal ettiği makama gösterilen nezaketle bir hazık (uzman) psikiyatrın "algı çarpıklı" teşhisiyle yetindiği vahim halet-i ruhiye...
    Muhterem başkanım sağolun varolun. gmail adresinize yolladığım ivedi yazımı da lütfen okuyunuz. Hürmetler.

    Raporla
  • Yorum Linki Vehbi Kara Cuma, 18 Aralık 2009 03:22 yazan Vehbi Kara

    Genelkurmay Başkanı vermiş olduğu siyasi ve tehdit dolu demeç ile görevden alınmayı hak etmiştir. Elinden geldiği kadar mevcut siyasal rejimi ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Bundan daha ilerisi bir askeri darbedir.
    Şimdi top Hükümette olup derhal İstifa müesssesesi çalıştırılmalı eğer bu mümkün olmuyorsa yani istifa etmiyor ise görevden alınmalıdır.
    Vakti zamanında Başbakana hakaret eden bir general istifa ettirilmeyip bilakis terfi ettirilmişti. Sonrasında ise 28 Şubat müdahalesi meydana geldi. Eğer o gün onurlu bir duruş sergilenmiş olsa idi ülkemiz en az 20 sene geriye düşmeyecek şimdi belki dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacaktık.
    Sonuçta iktidar gücünün kullanılacağı bir fırsat doğmuş olup Almanya'da olduğu gibi G.Kur Bşk'nının görevinden alınması zorunlu hale gelmiştir.
    Başbakan'ımızdan etkili bir icraat bekliyorum.

    Raporla
  • Yorum Linki Talha Perşembe, 17 Aralık 2009 22:35 yazan Talha

    Sn.Başkanım konuyu çok güzel özetlemişsiniz. Gerçekleri artık bu millet görüyor.Halkımıza rağmen onları yok sayarak beyanlarda bulunmak topluma saygısızlıktır. Yüreğinize ve kaleminize sağlık, başarılarınızın devamını dilerim.

    Raporla
  • Yorum Linki mustafa hacımustafaoğulları Perşembe, 17 Aralık 2009 21:28 yazan mustafa hacımustafaoğulları

    Trabzonda konuşan, üslup ve içerik olarak gerçekten genelkurmay başkanı mı,o makama yakışan bir konuşma mı? Çok iyi sorgulanmalı.Fakat sizin verdiğiniz cevap ve duruş tarhi değer taşıyor.Elinize,dilinize,gönlünüze ve YÜREĞİNİZE sağlık.Ellerinizden öpüyorum.

    Raporla
  • Yorum Linki Kayhan Tomaç Perşembe, 17 Aralık 2009 20:59 yazan Kayhan Tomaç

    Sayın Başkanım, sizi tebrik ederim. Umarım aynı seviyeyi, siyasi ve mülki yöneticilerimiz de gösterirler de, ülkemiz biraz daha mesafe kateder. Zira, yapılan konuşma her yönüyle suç unsurları taşımaktadır. Saygılarımla

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...