Cuma, 19 Mart 2010 14:16

19 Marat 2010 da İBB Ali Emiri Kültür Merkezi Nikah Salonunda Toplandık

Sultanahmet Camii İmamı Sayın Emrullah HATİPOĞLU ve ASDER Bursa Şube Başkanı Sayın E.Öğ.Bnb. Arif ÇELENK’i konuklu toplantımızda misafir ettik.

Konuklu aylık toplantısının birini daha 19 Mart 2010 da  İBB Ali Emiri Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirdik. Toplantı saat 20:00 da başladı.

Toplantının açılışında Derneğimiz Genel Başkan Yardımcısı Gürcan ONAT bey Mehmet Akif ERSOY’un Zülmü Alkışlayamam şiirini okudu ve sözü ilk konuşmacıya verdi.

Sultanahmet Camii İmamı Sayın Emrullah HATİPOĞLU Zalime karşı Hakkı söylemenin İslam dinindeki yerini Ayet ve hadislerle anlattı.

Sayın HATİPOĞLU Allahın Zalimleri sevmediğini fakat hep zalimlerin olduğunu bizim imtihanımızın ise zalimin yanında mı yoksa karşısında mı? olduğumuz olduğunu söyledi.

Allah’ın Kuranda Kassas suresinde Peygamberlerin kısalarını anlatarak onların zülüm önderlerine karşı hareket tarzlarını bizlere örnek gösterdiğini, zulme rızanın zulüm olduğunun altını çizdi.

Sayın HATİPOĞLU konuşmasını bitirdikten sonra sözü diğer konuşmacı ASDER Bursa Şube başkanı Sayın E. Öğ.Bnb.Arif ÇELENK’e bıraktı.

Satın ÇELENK Konuşmasında Çanakkale Savaşında Çanakkale’ye gelenlerin ve Çanakkale’yi Geçilmez yapan Çanakkale ruhunu 28 Şubat süreci ile ilişkilerini örneklerle ortaya koyarak gönüllere hitap eden ve bizleri anlatan konuşmasında;

Çanakkale savaşında siperler arası mesafenin 8 mt. İndiği ve birinci saftakilerin şehit olunca ikinci saftakilerin şehit olacaklarını bile bile ileri atılmaları bu ruhun Çanakkale ruhu olduğunu söyledi . Sonra 28 Şubat sürecinde Askeri Hastanede Ameliyata girmek üzere olan cerrahın komutanı tarafından çağrılarak, YAŞ la ordudan ilişiğinin kesildiğini tebliğ ettiğini. Tebliği imzalayan cerrahın kafasında masada onu bekleyen hastası olduğunu ve Cerrahın odadan çıkarak hasatsını ameliyat için ameliyaşaneye yönlediğini, ameliyaşaneye giderken inzibatla yolunun kesildiğini ve hastaneyi terk ettirildiğini, sonra  Şuradan iki gün önce atılacağını bile bile Cehennem dersine pusuya giden Dargeçit ilçe jandarma komutanı Aydın yüzbaşının hikayesini anlatı ve sordu. Bu iki ruh arasında zaman ve mekandan başka ne fark var ?

Gelen Başkanımız E.Tbp.Alb.Prof.Dr.Nevzat TARHAN’ın değerlendirme ve bilgilendirme konuşması ile  Toplantı Saat 22:00 da bitti.

Toplantı resimleri için  http://as-der.org.tr/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=75&catid=28 tıklayınız.

Son Düzenlenme Perşembe, 25 Mart 2010 16:11
ASDER Genel Merkezi