Uyarı

JUser: :_load: 711 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.
Pazartesi, 06 Eylül 2010 16:06

ASDER BASIN BİLDİRİSİ

NASIL BİR GENELKURMAY BAŞKANLIĞI

27 Ağustos 2010 Cuma günü yapılan törenle görev süresini dolduran Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ görevini Orgeneral Işık Koşaner’e teslim etti. Medya töreni canlı olarak yayınladı. Görevi devreden  ve teslim alan eski ve yeni Genelkurmay Başkanları uzun konuşmalar yaptılar. Vatandaşlarımız töreni ve söylenenleri dikkatle izlediler. Gelişmiş demokrasinin yerleşmiş olduğu ülkelerde Genelkurmay Başkanlığı devir törenleri bizde olduğu kadar medyanın ilgisini çeker mi? Bu kadar uzun uzadıya yayınlanır mı? Söylenen sözler de muhtevası itibarıyla bu kadar detaylı olur mu?

-“Hayır” elbette. Ama bizde böyle, işte

İki yıllık görev süresinde göstermiş olduğu performansıyla, Orgeneral İlker Başbuğ yoğun tenkitlere maruz kaldı. Meşhur “kâğıt parçası” ve “boru” sözcükleri tarihe kara bir leke olarak geçti. Darbe suçlamasıyla yargılanmaları başlayan bazı subayları koruma refleksi ileride kendisinin başını ağrıtacak gibi görünüyor. Bu refleksin altında neler yattığını henüz bilmiyoruz. Zaman içerisinde açığa çıkacaktır.

1960 yılından beri yaşadığımız darbe ve muhtıralar,  özellikle son 28 Şubat post modern darbesiyle geçirdiğimiz süreç, medyanın yönlendirilmesi, hâkim ve savcıların brifinglendirilmesi, andıçlar, fişlemeler, e-muhtıralar, balans ayarları, iktidar hırsıyla gözlerini kin ve nefret bürümüş bazı generallerin siyasi konuşmaları, küfür ve hakaretleri, buna mukabil, bazı tepe karakollarında yenilen baskınlar, istihbarat raporlarına işlem yapmayan, adeta Mehmetçiği ölüme terk eden subaylar, terör örgütleriyle işbirliğine giren, yargılamaları devam eden darbeciler… Buna mukabil bir taraftan da kadrolaşma adına binlerce dürüst, çalışkan vatan evlatlarına düzmece yalan ve iftiralarla uygulanan haince tasfiyeler… Kısaca içimizi acıtan dehşet senaryoları ve itibar kayıplarının yaşandığı bir Silahlı Kuvvetler.

Aslında, yargısız infazların, tarih boyunca hakkın tesisi için harp etmiş kahraman ordumuzun kahir ekseriyetinin vicdanlarını sızlattığının bilinci içerisinde, geçmişten ders alıp önümüze bakacak olursak; halkımızın nasıl bir Genelkurmay Başkanı ve teşkilatı istediği vatandaşlarımızdan gözlemlerimizle aşağıda belirtilmiştir.

1.   Demokrasiyi içine sindirmiş asla ve asla darbe heveslisi olmayan,

2.   Milletin tercihlerine saygı gösteren ve milletin değerlerine savaş açmayan,

3.   Kendisini memleketin sahibi değil kamu hizmeti veren bir memur gibi gören,

4.   Vatandaşları arasında ayırım yapmayan ve onları fişlemeye kalkmayan,

5.   Bünyesinde hukuksuz, gayri meşru yapılanmalara fırsat vermeyen, tespit ettiği anda derhal işlem yapan,

6.   Bünyesinde ki personelinin inanç yapısına müdahale etmeyen, özel yaşam tarzına ve ailesinin kıyafetine karışmayan,

7.   Disiplin ve eğitimin kalitesini artıran,

8.   Medyaya yansıyan veya yansımayan şüpheli durumlarda savsaklamadan, en kısa zamanda, tatmin edici soruşturma ile neticeye varan ve sorumlular hakkında gereğini yapan,

9.   Türk Silahlı Kuvvetlerini medyanın gündeminden düşüren,

10.   Halkın seçtiği Hükümetlerin, Başbakanın emirlerine muti olan,

11.   “İç tehdit” paranoyalarıyla değil gerçek dış tehdit algısı ile meşgul olan,

12.   Asla siyasi beyanatlar vermeyen ve politikayla ilgilenmeyen,

13.   Mesul olduğu konular hakkında düşünce ve görüşlerini, bağlı  olduğu hükümetine medyanın aracılığı ile değil, planlı, mutat toplantılarında ifade eden,

14.   Geçmiş dönemlerde YAŞ kararlarıyla yalan yanlış iftiralarla re’sen emekli edilen personelinden özür dileyerek, iadei itibarları için çaba sarf eden ve bu hususta parlamentoya da ön ayak olan,

15.   Terfilerde kadrolaşma değil liyakat usulünü benimseyen bir Genelkurmay Başkanlığı.

Sayın; Orgeneral Işık Koşaner!

Tarihi şan ve şerefle dolu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin 27 Mayıs 1960 darbesiyle başlayarak “Balyoz”a kadar gelen süreç içerisinde bir takım generallerinin hırs ve siyasi beklentileriyle içine düşürüldüğü demokrasiye ve milletin değerlerine ters tasfiyeler, kadrolaşmalar ve cunta yapılanmalarından kurtarılıp, liyakatli komutanlar marifetiyle milletin değerleriyle barışık, eski itibarlı günlerine kavuşması için zatı âlinize yazdığımız açık mektubu kamuoyu ile paylaşmayı da görev bildik.

Bu vesileyle, Silahlı Kuvvetlerimizin yeni komuta heyetinin aziz milletimize hayırlı olmasını dileriz.

Saygılarımızla.

Adaleti Savunanlar Derneği

Son Düzenlenme Perşembe, 03 Mart 2011 19:55
ASDER Genel Merkezi

1 yorum

• Yorum Linki hacıhafız Cumartesi, 16 Ekim 2010 01:19 yazan hacıhafız

S.A.ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.DİLEKÇEDE BENİM GÖRÜŞÜM T.C.KİMLİK NO DA OLMALIYDI DİYORUM SAYGILARIMLA S.A.

Raporla