Çarşamba, 18 Eylül 2013 12:35

Tanrıverdi: Bu ihlal cezasız bırakılamazdı!

Suriye helikopterinin Türk jetleri tarafından vurulmasını değerlendiren emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, “Bu ihlal cezasız bırakılamazdı. Gereken yapıldı” dedi.
 

HÜLYA ÖZKAN / HABER10

ASSAM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Tanrıverdi, Suriye helikopterinin Türk jetleri tarafından vurulmasını haber10’a değerlendirdi. Emekli General, “Bu ihlal cezasız bırakılamazdı. Gereken yapıldı” dedi.

Malatya 'dan kalkan Türk savaş uçaklarının, sınır ihlali yapan Suriye Ordusu'na ait helikopteri düşürmesini Türkiye’nin bu konudaki kararlılığının göstergesi olarak değerlendiren Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, “Hatta ilk bizim jetimiz düşürüldüğü zaman misliyle karşılık verilmesi gerektiğini yazılarımızda dile getirmiştik. Benzeri şeyler cezasız bırakılmamalıdır” dedi.

TÜRKİYE’NİN KARARLILIĞI ORTADA

“Türkiye’nin koyduğu sınırlara, çizgilere Suriye’nin uyması gerekir” diyen Tanrıverdi, “Zannederim ki Türkiye sınırı içerisinde meydana gelebilecek zararları engelleyebilmek amacına dönük olan sınırlar aşılmış. Dolayısıyla böyle bir düşürme olmuş. Bu düşürme Türkiye’nin bu konuda kararlı olduğunu gösteren bir tutum. Bu yapılması gerekirdi” şeklinde konuştu.

CEZASIZ BIRAKILMAMALI

Türkiye’nin bu kararlılığının devam etmesi gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, “Suriye kendi iç işleriyle meşgul olmakta ve karşı bir tepki vermesi de söz konusu bile değildir bence. Türkiye’nin bu kararlılığının devam etmesi gerekir. Hatta ilk bizim jetimiz düşürüldüğü zaman misliyle karşılık verilmesi gerektiğini yazılarımızda dile getirmiştik. Benzeri şeyler cezasız bırakılmamalıdır” dedi.

İSTİHBARAT ‘BİKİM’DEN

Öte yandan ilk istihbaratın BİKİM tarafından verildiği öğrenildi. Suriye'ye ait olan bir helikopterin Diyarbakır'daki Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi (BİKİM) tarafından Türkiye sınırına yaklaştığı andan itibaren izlendiği ortaya çıktı. BİKİM tarafından Türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin uyarı yapılmasına rağmen helikopterin sınır ihlali yaptığı ve saat 14.27'de vurularak düşürüldüğü öğrenildi.

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...