Pazar, 18 Ocak 2009 04:08

İDSB (İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği) İstişare toplantısına ASDER den heyet katıldı.

İDSB (İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği) İstişare toplantısına ASDER’den heyet katıldı.

Üyesi olduğumuz İDSB’nin 17 Ocak 2009 Cumartesi 13:00 – 17:00 saatleri arasında MÜSİAT binasında “Filistin Meselesi” gündemi ile yapılan  istişare toplantısına Genel Başkanımız Sayın E. Tuğgeneral Adnan TANRIVERDİ ile birlikte derneğimizin İDSB deki İnsan Hak ve Hürriyetleri Komisyonunda görevli temsilcileri Av. Ahmet Cengiz TANGÖREN, Av. Ahmet TAYLAN, Av. Bülent DEMİR ve Nurettin YAVUZ ASDER adına katıldı.

Toplantı İDSB genel sekreteri Sayın Nemci SADIKĞLU’nun selamlama ve açılış konuşması ile saat 13:00 da başladı.

Toplantıda Genel başkanımız Sayın E.Tuğgeneral Adnan TANRIVERDİ Filistin meselesi ve çözüm önerileri ile ilgili bir konuşma yaptı. Genel başkanımızın konuşmasının tam metni için http://as-der.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=638&Itemid=48

Toplantıya katılan İHH, Deniz Feneri Derneği, Kimse Yok mu derneği, Yardımeli derneği ve Türk Kızılay’ı temsilcileri İsrail İşgali altında ki Gazze de yaptıkları ve yapmakta oldukları yardımlarla ilgili haziruna bilgiler verdiler.

İHH Genel Başkanı Bülent YILDIRIM bey ve Hamas temsilcisi Mahmut bey toplantıya Gazze’den telefonla katılarak oradaki son durum hakkında bilgi verdiler.Uçak sesleri telefondan duyuluyordu.

Toplantıda bulunan Hamas resmi sözcüsü Sami Ebu ZUHRİ de bir konuşma yaptı. Konuşmasında direnişin büyük bir iman ve moralle devam ettiğini ve Allahın izni ile devam edeceğinin altını çizdi ve bizlerin yardımlarının devamını beklediklerini vurguladı.

Toplantı saat 18:00 da sona erdi.

Toplantı resimlerini görmek için http://as-der.org.tr/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=75&catid=13

Son Düzenlenme Çarşamba, 21 Ocak 2009 06:35
ASDER Genel Merkezi